Aarhus University Seal

Aarhus Universitetshospital er landets bedste

Aarhus Universitetshospital er igen i år kåret til landets bedste af nyhedsavisen Dagens Medicin. Forklaringen er den særlige Aarhus-konstruktion, hvor forskning og behandling går hånd i hånd, siger chefredaktør Kristian Lund.

Danmarks suverænt bedste hos-pital ligger i Aarhus. Det fastlår nyhedsavisen Dagens Medicin. Avisen har set på kvaliteten af behandlingen på de danske hospitaler og konkluderer, at Aarhus for femte år i træk slår landets andre store hospitaler på en lang række specialer.
Den gode nyhed blev markeret på Aarhus Universitetshospital, hvor chefredaktør Kristian Lund fra Dagens Medicin var mødt op for at overrække diplomet.

Førstepladsen i 28 ud af 35 specialer

Kristian Lund fremhæver, at der er tale om en suveræn sejr.
– Man må sige, at I har lagt stor afstand til jeres forfølgere. Det er faktisk et sandt triumftog for Aarhus Universitetshospital. Ud af 35 specialer vinder I hele 28 førstepladser. Og de resterende specialer er alle i top tre, sagde Kristian Lund fra Dagens Medicin, der står bag kåringen.
Han bemærker, at Aarhus’ nærmeste konkurrent, Rigshospitalet,  til sammenligning blot havde tre førstepladser.
Kåringen sker på baggrund af data for patientbehandling hentet fra blandt andet det Nationale Indikator Projekt (NIP), patienternes tilfredshed og en afstemning blandt læserne af Dagens Medicin.

Opskriften på succes findes i Aarhus

Kristian Lund har flere bud på, hvorfor Aarhus igen får den fornemme førsteplads.
– Det er tydeligt, at I tror på hinanden. Det starter helt oppe i toppen og forplanter sig hele vejen ned gennem organisationen. I er simpelthen verdensmestre i at give hinanden ansvar. Og så er der i modsætning til de fleste andre steder en helt tæt sammenhæng mellem klinik og forskning. Dét er hovedforklaringerne på jeres succes.
Den forklaring støtter dekan Allan Flyvbjerg op om.
– Ved Aarhus Universitet er vi selvfølgelig utrolig glade for kåringen, der blot sætter en tyk streg under, at vi har en vedvarende og indiskutabel førerposition indenfor patientbehandlingen i Danmark, ja måske ligefrem også i Norden. Denne ubestridte førerposition illustreres bedst ved, at vi vinder førstepladsen for femte år i træk.