Aarhus University Seal

Dennis Ritter: “Kapsejladsen er overvældende”

TV2-journalisten Dennis Ritter føler sig endnu ikke helt klar til at kommentere Kapsejladsen med Jørgen Leth den 3. maj.

Fotos: Polfoto

Det kan godt være, at TV2-journalisten Dennis Ritter er vant til at kommentere de allerstørste sportsbegivenheder for en masse tv-seere. Men den garvede Tour de France-kommentator indrømmer, at han har lidt sommerfugle i maven over at skulle dække AU’s største begivenhed, Kapsejladsen, med makkeren Jørgen Leth.
- Jeg har set et par tv-klip fra sejladsen sidste år, og det er først nu ved at gå op for mig, hvor stor en begivenhed Kapsejladsen egentlig er, siger Dennis Ritter.

Leth: “Vi skal forberede os”

Han vidste ikke, hvad han sagde ja til, da bookingbureauet ringede og spurgte, om det ikke var en ide at tage til Aarhus Universitet torsdag den 3. maj.
- Jeg tænkte, at det kunne da være meget hyggeligt at tage med Jørgen Leth til Aarhus og kommentere noget sejlads. Jeg var overhovedet ikke klar over, at det var sådan en overvældende begivenhed, der bliver overværet af over 10.000 mennesker. Da jeg fortalte det til Jørgen under cykelløbet Paris-Roubaix, blev han sgu også lidt overrasket. “Så skal vi jo ligefrem forberede os,” sagde han.

En sportsbegivenhed

Kapsejladsen er gennem tiden blevet kommenteret af mange forskellige kendte makkerpar lige fra Michael Bertelsen og Mads Brügger til Monrad og Rislund. Alle har haft deres særlige stil, men Dennis Ritter erkender, at han endnu ikke aner, hvordan han og Leth skal gribe opgaven an.
- Nu siger du, at det i høj grad er en sportsbegivenhed, og det er jeg da glad for at høre. Så burde vi kunne udrette et eller andet med vores erfaring. Men puha, jeg tror, det bliver lidt overvældende at komme til Universitetsparken næste torsdag.

 

 


Hvad er kapsejladsen?

Kapsejladsen er nok den største sociale begivenhed på Aarhus Universitet – men samtidig i bund og grund en ølstafet i gummibåde.
Besøgstallet har de senere år været i størrelsesordnen 15.000-20.000, og det er absolut ikke en dag, man skal gå glip af som studerende. 

Reglerne i selve kapsejladsen er simple. Fem medlemmer fra hver af de udvalgte 12 festforeninger dyster i heats om, hvem der efter tur hurtigst kan ro over Universitetssøen, bunde en øl, løbe ti gange rundt om flasken, ro tilbage igen og give stafetten videre til den næste. Vinderne får overdraget Det Gyldne Bækken..