Aarhus University Seal

Stor fiskekonkurrence i uni-søen

Den 7. oktober kan du fange fem-kilos karper i universitetssøens grumsede vand, når studenterforeningen Lommeulken holder sin årlige fiskekonkurrence.

Billederne her på siden er fra 2009-udgaven af fiskekonkurrencen i universitetssøen

I foråret bryder festforeningernes gummibåde og årer den jordfarvede overflade ved den årlige kapsejlads. I efteråret lægger universitetssøen vand til en mindst lige så mærkelig konkurrence, når fiskeforeningen Lommeulken indbyder til den årlige fiskekonkurrence den 7. oktober.
For umiddelbart virker den beskidte sø midt i det aarhusianske campusområde ikke som et sted, hvor der kan trives noget, der er større end E. coli-bakterier. Men intet kan være mere forkert, fortæller Jacob Fogh Jensen der er med til at arrangere konkurrencen.
– Søen er fyldt med fisk. Det hold, som vandt sidste år, trak over hundrede fisk op af søen i løbet af et par timer, og de største karper er over fem kilo. Så der er god mulighed for fangst.

Kan ikke fange aftensmad

Formanden sammenligner selv fiskekonkurrencen med kapsejladsen i foråret, for også den 7. oktober vil der både være plads til den mere seriøse fisker og til dem, der bare vil kigge på med en pølse og en fadøl i hånden.
– Vi har arrangementet for at sætte fokus på fiskeri på en anden måde og lave en skæg dag, som kan være et alternativ til de traditionelle, stillesiddende fredagsbarer, siger Jacob Fogh Jensen.
Fiskekonkurrencen foregår i hold af to personer og koster halvtreds kroner. For at være med skal man blot medbringe en fiskestang med hjul, en line med prop og krog samt lidt madding, der for eksempel kan være orm eller majs.
Men håbefulde studerende skal ikke satse på at fange den næste måneds aftensmad på denne eneste dag på året, hvor søen er åben for lovligt fiskeri, forklarer Jacob Fogh Jensen.
– Vi sætter alt, hvad vi fanger, ud igen. Desuden er søen så forurenet, at alle fiskene er totalt uspiselige, siger han.


OM KONKURRENCEN

Fiskekonkurrencen i universitetssøen starter fredag den 7. oktober kl. 14. Konkurrencen er for tomands-hold, og tilmelding foregår enten pr. mail til kasserer@lommeulken.dk eller ved fremmøde i Biologiens Hus (bygning 1220) den 3. eller 5. oktober fra 15.30 til 16.

Deltagergebyret er 25 kroner for medlemmer af Lommeulken og 50 kroner for ikke-medlemmer. Der er præmier til både de hold, der fanger den første, den største og de fleste fisk.

Se flere detaljer om konkurrencen og tilmelding på www.lommeulken.dk