Aarhus Universitets segl

HR: Benyt muligheden for at blive hørt

Vicedirektør for AU HR Louise Gade opfordrer alle medarbejdere til at svare på APV’en. Det er den eneste måde at få et dækkende billede af, hvordan vi trives på AU, siger hun.

Den psykiske APV er et fantastisk redskab på en arbejdsplads.
Ordene kommer fra vicedirektør for AU HR Louise Gade, der samtidig opfordrer alle medarbejdere til at benytte muligheden for at svare på den undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø, der nu sættes i gang.
– Det er meget vigtigt, at du som medarbejder svarer på spørgeskemaet. Det er i virkeligheden den eneste måde, vi kan få et retvisende og dækkende billede af, hvordan vi trives på AU, siger hun.

Den vigtige opfølgning

AU HR har samarbejdet med Center for Undervisning og Læring omkring hele processen med den psykiske arbejdspladsvurdering, og når de overordnede resultater er klar sidst i februar, er det HR, der står for det opfølgende arbejde.
– Vi står selvfølgelig til rådighed og kan hjælpe, hvis der for eksempel skal følges op i forhold til konfliktløsning eller andre former for lokale problemer med arbejdsmiljøet. Og selvfølgelig har vi et særligt fokus på det, der ikke fungerer optimalt, men i virkeligheden er det mindst lige så vigtigt at finde ud af, hvad der rent faktisk fungerer rundt omkring, så vi fastholder det og eventuelt får de gode eksempler bredt længere ud i organisationen, siger Louise Gade.

Lokale følgegrupper

AU HR har blandt andet lavet et katalog, hvor man kan blive klogere på, hvordan man lokalt sikrer den mest eksemplariske opfølgning på APV’en, og siden den sidste undersøgelse i 2009 har HR også arbejdet på at sikre en mere systematisk ramme og fagligt understøttet proces.
– Denne gang har vi også placeret meget af opfølgningen hos lokale APV-følgegrupper, hvor både den lokale ledelse og medarbejdere får ansvar for at gå videre med processen og de lokale drøftelser. Det er selvfølgelig overordnet ledelsens ansvar, at der bliver fulgt op på APV’en, men det er et fælles ansvar at være med til at fastholde de gode ting og udvikle der, hvor det er nødvendigt, siger Louise Gade.