Aarhus University Seal

Studenterrådet vinder igen

Resultatet af årets universitetsvalg er netop gjort op. Studenterrådet sætter sig på de to studenterposter i universitetsbestyrelsen efter et valg, hvor stemmeprocenten var endnu lavere end sidste år.

Det blev to repræsentanter fra Studenterrådet, der det kommende år skal tale de studerendes sag i universitetsbestyrelsen. Benjamin Bilde Boelsmand fortsætter endnu et år, mens Heidi Klokker er ny i bestyrelsen og afløser Karen Marie Kjeldsen.   
Sejren kom ikke helt bag på de to vindere, der dog begge var meget glade for deres plads ved bestyrelsesbordet.
– Jeg er meget glad og taknemmelig og vil gerne takke alle de studerende, der har stemt på os, og ikke mindst alle de aktivister, der har arbejdet hårdt for, at vi skulle blive stemt ind, lød det fra en glad Heidi Klokker umiddelbart efter offentliggørelsen af resultatet.

Ansættelse af ny rektor

Som deres vigtigste opgave peger begge på ansættelsen af en ny rektor som afløser for Lauritz B. Holm-Nielsen, hvis rektorperiode udløber i august næste år. Benjamin Bilde Boelsmand er de studerendes repræsentant i ansættelsesudvalget.  
– Den nye rektor kommer til at definere AU fremover, og jeg står fuldstændig inde for det stillingsopslag, der er sendt ud. Som repræsentant for de studerende har jeg fokus på, at AU får en rektor, der vil sikre kvaliteten af uddannelserne, siger han.
Heidi Klokker er enig og tilføjer:
– Han skal konsolidere den faglige udviklingsproces og få styr på de ting, der endnu ikke fungerer, og være en samlende rektor.
Derudover peger hun på, at bestyrelsen også får en vigtig rolle, når Aarhus Universitets strategi for 2013-2020 skal vedtages den 27. februar.  

Lav stemmeprocent

Igen i år var universitetsvalget præget af en lav stemmeprocent på 13,8 procent. Til sammenligning var sidste års stemmeprocent oppe på 18,9 procent, det var et af de bedre år. Den lave valgdeltagelse bekymrer dog ikke umiddelbart de to studenterrepræsentanter.
– Stemmeprocenten er tilbage, hvor den har ligget traditionelt, fordi der i år ikke har været nogen særlig konkurrence fra de andre lister, men det er da ikke optimalt, det ville være godt, hvis flere stemte, sagde Benjamin Bilde Boelsmand.    

Se hele opgørelsen af valget på au.dk/valg