Aarhus Universitets segl

Maj 2019

Månedens billede (163)

Som overskrift på en side i et af sine fotoalbum har stud.med. Johannes Fossgreen (1927-2010) for 70 år siden skrevet: "Mit værelse forår 1949".

Månedens billede stammer fra den serie af værelsesbilleder, som udfylder den pågældende albumside, og når vi har valgt det pågældende foto (eller for den sags skyld hele serien), hænger det ikke bare sammen med, at billederne i netop dette forår er 70 år gamle, men også, at interiøret synes at være det originale, dvs. de møbler, som hvert værelse på dette tidspunkt rummede, når en ny beboer flyttede ind. Rejsekisten på gulvet er dog medbragt.

På de fleste andre eksisterende fotos af værelser i parkkollegierne ses ellers - ud over ovennævnte - medbragte lænestole, supplerende reoler og eksempelvis mindre borde samt askebæger på gulvstander.

Johannes Fossgreen tog billeder af så at sige alle studielivets sider, og vi er så heldige at have fået lejlighed til - som også nævnt ved en tidligere lejlighed - at låne og scanne fotos fra en række af hans efterladte fotoalbummer.