Dette udklip stammer fra sidste halvdel af 1930'erne. Herren til venstre er stud.mag. Erik Dreyer-Jørgensen, der var blandt de allerførste, som kom til at bo i studenterkollegierne i Universitetsparken. Her flyttede han ind i efteråret 1935. Slips, vest og jakke var normalen, når man færdedes ude, men under den private kaffebrygning i kollegiekøkkenet har herrerne åbenbart ment at kunne afføre sig deres jakker.
Repræsentanter for online-magasinet Jutland Station - der skrives og redigeres af internationale studenter på Erasmus Mundus-uddannelsen 'Joint Master's Degree in Journalism, Media and Globalization' - aflagde interview- og studiebesøg med henblik på at skrive en artikel om Studenternes Hus gennem tiderne. Gæsterne var redaktørerne María José Villanueva fra Mexico (tv.) og Laura Galante fra Italien.
Af og til kommer nyerhvervede effekter i første omgang ikke længere end til reolen i universitetshistorikerens kontor. Dette gælder eksempelvis for et prægestempel, der frem til 1994 blev anvendt i studieadministrationen i forbindelse med anerkendte kvote 2-ansøgninger om optagelse på universitetet. Stemplet, der desværre er ukomplet, blev overdraget af daværende studiechef Eva Teilmann (1947-2012) i 2010.
Stud.med. Niels Dam-Hansen aflagde studiebesøg den 17. februar 2018 med henblik på at få opklaret tidspunktet m.v. for en større begivenhed i de medicinske studenterorganisationers historie, nemlig Medicinerhusets åbning, som viste sig at have fundet sted for 40 år siden. Ved besøget studeredes bl.a. materiale i Palle Juul-Jensens arkiv (referater af fakultetsmøder, udklipssamling etc.) og medicinerbladet Acuta samt universitetsavisen Information og Debat.
Den, der skriver disse linjer, faldt for nylig ved et rent tilfælde i Acuta nr. 1201 over den tale, som den nyslåede cand.med. Nina Bjerre Andersen (herover) havde holdt på kandidaternes vegne til den lægevidenskabelige kandidateksamen på Aarhus Universitet i januar 2016. I talens muntre tilbageblik til studiets begyndelse hedder det blandt andet:"Vi vidste ikke, at det krævede sjofle huskeregler at lære bækkenets arterieforsyning".
For 40 år siden - i marts 1978 - lod man et 19-siders hæfte trykke, som rektor og universitetsdirektør i forordet kaldte en "lille håndbog". Formålet med publikationen var at byde velkommen til nye medarbejdere og at guide dem i forhold til, hvordan universitetet var opbygget foruden at meddele en række praktiske oplysninger vedr. arbejdsforhold med videre. Det var, mens man endnu sagde "De" til voksne, man ikke havde et nært forhold til.
Arkiv for Nyt fra Universitetshistorien > Udvalgte mærkedage 2018 >