Aarhus Universitets segl

April 2009

NYT FRA UNIVERSITETSHISTORIEN (46) 

 

April 2009 (5): Diasshow om Aarhus Universitets historie lanceres nu

 

 

Klik her og oplev det nye diasshow.

 

Diasshowet er Universitetshistorisk Udvalgs nyeste samlede fremstilling af Aarhus Universitets historie i billeder og lyd. Showet er blevet til i nært samarbejde med Informationskontoret.

 

April 2009 (4): Nyerhvervet illegalt fremstillet modstandsroman fra besættelsestiden

 

 

Roman udgivet illegalt af studerende (1942).

 

Udvalget har erhvervet et eksemplar af det illegale tryk af John Steinbecks roman, som universitetsstuderende lod fremstille under den tyske besættelse af Danmark. Læs om studenternes illegale udgivelse af John Steinbecks roman Maanen er skjult .

 

April 2009 (3): Indsamling af materiale hos kandidatjubilarer

 

 

Udsnit af foto doneret af tidligere studerende.

 

Universitetshistorisk Udvalg har fået produceret en folder, som sendes til de kandidatjubilarer, der i 2009 modtager invitation til årsfest ved Aarhus Universitet. I folderen opfordres de forhenværende studerende til at overdrage materiale fra studietiden til udvalget. Folderen kan ses her (pdf-fil 1,56 MB).

 

April 2009 (2): Professorgrave på Vestre Kirkegård i Århus

 

 

Udsnit af Ernst Frandsens gravsten.

 

Udvalgets sekretær spadserede en tur på Vestre Kirkegård og gjorde ophold ved gravsten sat over professorerne Richard Malmros, Ernst Frandsen, Orla Strange Petersen og Johannes Munck.

 

April 2009 (1): Månedens billede

 

 

Udklip 1934 om skelsættende begivenhed .

 

I april 1934 kom den længe ventede statsanerkendelse af den humanistiske undervisning, og på den baggrund opnåede Aarhus Universitet eksamensret inden for de humanistiske fag. Læs mere og se hele udklippet ...