Aarhus Universitets segl

C.F. Møller (1898-1988)

C.F. Møller i februar 1943. Der er tale om udsnit fra et større fotografi. Se hele fotografiet.

Fra slutningen af 1920’erne og frem til sin død drev C.F. Møller selvstændig arkitektvirksomhed. Hans bygninger kan ses mange steder i Danmark. Ikke mindst har han præget det århusianske bybillede med bl.a. uddannelsesinstitutioner, hospitaler, museer og beboelseshuse.

Han fungerede som kgl. bygningsinspektør 1953-68 og var rektor og professor ved Arkitektskolen i Århus 1965-69. Sammen med Kay Fisker opnåede C.F. Møller i 1930 førstepræmie i konkurrencen om Aarhus Kommunehospital, og i forening med Povl Stegmann vandt de to også konkurrencen om Aarhus Universitet året efter. I begge tilfælde kom C.F. Møller til at stå for den konkrete udformning af bygningerne.

C.F. Møllers hovedværk er Aarhus Universitet, der regnes for et højdepunkt i moderne dansk arkitektur og nyder stor international respekt. Aarhus Universitet blev i 2006 sammen med 11 andre arkitekturværker udvalgt til at indgå i Kulturministeriets Kulturkanon.

C.F. Møller betragter på billedet herover sit værk - Aarhus Universitets første bygning - i efteråret 1933. Se hele fotografiet og læs meget mere om C.F. Møller.

Aarhus Universitets bygninger kom med i Kulturministeriets arkitekturkanon fra januar 2006.