Aarhus Universitets segl

Udstillinger

Aarhus Universitet på udstilling!

Der har siden oprettelsen af det århusianske universitet i 1928 været afholdt adskillige udstillinger med tilknytning til universitetet og ikke mindst dets historie. Herunder kan ses et par eksempler. Længere nede på siden kan der linkes til udstillingerne.

Ved Aarhus Universitets 50-års-jubilæum i 1978 arrangerede man en udstilling i Handelsbankens vinduer på Rådhuspladsen i Århus. De indrammede fotografier er portrætter af forhenværende rektorer samt den daværende - professor Carl F. Wandel - hvis portræt ses prydet med en kopi af rektorkæden.

 

Ved Aarhus Universitets 70-års-jubilæum i september 1998 var Universitetshistorisk Udvalg ansvarlig for en universitetshistorisk særudstilling i Steno Museet. På billedet ses montre vedrørende propædeutisk filosofi - bedre kendt som "filosofikum" - som alle Århus-studerende uanset studiefag skulle igennem fra 1928 og frem til 1971. De tre store portrætfotos i montren viser filosofiprofessorerne Kort K. Kortsen (øverst), Svend Ranulf (nederst t.v.) og Justus Hartnack (nederst t.h.).