Poker kan godt være en overskudsforretning. Det er det for syv studerende på Aarhus Universitet, som CAMPUS mødte i forbindelse med DM i poker for studerende. Op mod 1000 spillere havde forsøgt at kvalificere sig til turneringen, så de syv er habile pokerspillere. Hvor god en forretning poker er for dem, er ingen af dem interesserede i at fortælle om.
– Jeg vil hellere spille poker end stå på en tankstation om aftenen, siger pokerfinalist Mikal Hansen fra Medievidenskab. En halvtredser på højkant. Det skal ikke opfattes som en generel opfordring til at give sig i kast med poker for at sikre et fast supplement til SU’en. Nogle må nødvendigvis tabe penge, for at andre kan vinde dem. Man skal tænke sig godt om, hvor meget man har råd til at tabe, for den sandsynlighed er altid til stede. Det er selvfølgelig fedt at vinde penge, men man skal spille for spillets skyld, påpeger flere af DM-finalisterne fra AU. Ofte spiller de selv poker med små indsatser – som på kollegierne, hvor indsatsen ofte er en halvtredser.
– Så er det rent økonomisk ikke værre end at gå i biffen. Det kan så vise sig at være bedre end at gå i biffen, for samtidig med at man har en underholdende aften, kan man ende med at få 100 kroner med hjem, siger pokerfinalist og klassisk arkæologi- studerende Claus Hurup, der har spillet poker i seks år. På spørgsmålet, om han opfatter sig selv som ludoman, svarer han:
– Det er der mange, der spørger mig om. Jeg er begyndt at lave statistik over mit spil på nettet, og jeg vinder mere, end jeg taber, og det er da ikke slemt at være ludoman, så længe der er plus på kontoen, svarer han med et glimt i øjet og tilføjer:
– Jeg tror slet ikke, ludomaner spiller de små borde (lille indsats, red.), som jeg som studerende gør.
Poker helt uden penge kan de færreste pokerspillere forestille sig. Pokerfinalist og nanoteknologi-studerende Ole Risum Jakobsen siger:
– Jeg ville ikke spille poker uden penge. Der skal være en konsekvens ved at bluffe. Ofte spiller vi kun for en halvtredser, og det løber ikke løbsk. På nettet er der muligheder for at spille poker med store og små indsatser, og det er op til den enkelte at vurdere sit talent i forhold til ens økonomiske formåen.
– Det kommer helt af sig selv, når man er på SU, at man ikke spiller med store indsatser, siger Ole Risum Jakobsen.
Sys Christina Vestergaard / scv@adm.au.dk