Aarhus Universitets segl

Velkommen til et spændende studieår

 

Leder i Campus nr. 13 - 27.8.2007

Aarhus Universitet summer i disse dage af liv. Campus i Århus er fyldt med nye studerende, og på alle fakulteter, universitetsskoler og institutter afholdes der velkomstarrangementer. Det er ikke kun på campus i Århus, der bliver budt velkommen. Også på Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning, på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole i København og på Handelshøjskolen åbnes dørene for de mange nye studerende. Og mange er det – mere end 6000 danske og internationale studerende. Det er det største antal nye studerende, universitetet nogensinde har budt velkommen. Når alle er i gang, er her over 34.000 studerende og omkring 9000 medarbejdere.

Efter fusionerne i 2007 mellem Aarhus Universitet, Danmarks Jordbrugsforskning, Danmarks Miljøundersøgelser, Handelshøjskolen og Danmarks Pædagogiske Universitet er Aarhus Universitet blevet endnu større og mere mangfoldigt, og det har nu enheder mange steder i landet. Fusionerne

giver hele universitetsbefolkningen, studerende, forskere og alle medarbejdere, nye muligheder inden for et meget stort spektrum af fagområder og for at møde kolleger og studerende på tværs af faggrænser. Netop mangfoldighed og kvalitet er nøgleord for Aarhus Universitet, og begge dele vil universitetets nye studerende opleve i deres uddannelser.

Som rektor er det godt at se og mærke den energi, det liv, som universitetets nye studerende tilfører. Universitetsparken er fuld af grupper af nye studerende, der af deres tutorer bliver introduceret til uddannelserne, til campuslivet og til Aarhus Universitet i det hele taget. Nogle er fordybet i den information, de får, andre i gang med leg.

Både fordybelse og leg er en del af studielivet her. Aarhus Universitets latinske motto betyder nemlig ”søger i dybet den faste grund”, og dets symbol er de legende delfiner. Dermed ønsker universitetet at fremhæve, at det vil fremme den kreative proces – den søgende leg efter den faste grund, som viden udgør. En søgen, som kræver fordybelse i faget. jeg håber, at universitetets nye studerende vil opleve den glæde, det er at blive opslugt og grebet af fordybelsen.

Ved Aarhus Universitet er rammerne sat for et rigtig godt studieliv både i en fremragende studieby, Campus Århus, i Herning og i København. Jeg lover hele tiden at arbejde med at gøre rammerne endnu bedre, og ledelsen ønsker, at de studerende og medarbejderne inddrages mest muligt i at udvikle universitetet og dets mange enheder.

Jeg håber, at I alle glæder jer til et spændende år, og specielt, at I byder de nye studerende velkommen. Nyd tiden på Aarhus Universitet, og vær stolte over at være en del af nogle af de allerdygtigste fagmiljøer, hvor det er fantasien, der sætter grænsen.