Aarhus Universitets segl

Studieøkonomi på smalhals

Hvordan får de studerende på SU egentlig budgetterne til at hænge sammen, når der både skal være råd til bøger, fester og mad

 

Emne: Studenterbudgetter


Står din bankkonto på minusgrader, når du har nået den 25. i hver måned? Lever du af havregrød og spaghetti med ketchup, eller må du gå tiggergang hos mor og far for at få et måltid mad og nogle hundredlapper for at kitte hullet indtil næste SU? Hvordan klarer du udgiften til studiebøger, og hvad stiller du op, hvis der kommer en uventet regning?
Der er måske gode råd at hente ved at læse artiklerne her på siden om tre studerendes budgetter og deres tanker om udgifter og indtægter. De tre studerende har den samme holdning, når det drejer sig om at låne for at få det til at løbe rundt i dagligdagen. Det vil de helst undgå, og det er indtil videre lykkedes, primært fordi de har et arbejde ved siden af studiet og får lidt tilskud hjemmefra. Men også fordi de har foretaget en klar prioritering af, hvad de ønsker at bruge penge på.
CAMPUS har bedt de tre om så nøjagtigt som muligt at lave et månedligt budget over indtægter og udgifter og fordele dem ud over alle årets 12 måneder, så det bliver muligt at sammenligne tallene på tværs. Dernæst har vi bedt dem fortælle om, hvordan de styrer finanserne, og give gode råd og fif til at få økonomien til at hænge så godt sammen, at der også bliver plads til fornøjelser og måske rejser.


Se de tre vidt forskellige budgeteksempler og læs historierne om de stigende kantinepriser og reguleringen af SU'en på side 4 og 7-8 i PDF-udgaven af CAMPUS

Karen Hyldgaard Johansen / khj@adm.au.dk