Aarhus Universitets segl

Studenterrådet mangler bredde

Over halvdelen af medlemmerne i Studenterrådets daglige ledelse er fra Institut for Filosofi og Idehistorie.
Formanden erkender problemet.

 

Af Helge Hollesen
hho@adm.au.dk


Studerende fra Institut for Filosofi og Idehistorie har i det sidste halve år trukket en stor del af arbejdet i Studenterrådet ved Aarhus Universitet. I Styrelsen, rådets daglige ledelse, sidder en filosofistuderende og tre fra Idehistorie på fire af de seks pladser omkranset af en stud.scient.pol. og en studerende fra Medievidenskab.
Er studerende på det institut simpelthen bare mere engagerede og dygtige? spørger vi Studenterrådets formand, Svend Dyrholm, der har læst filosofi, men nu går i gang med et hovedfag på Samfundsfag.
– Ja, det har været en god årgang af engagerede folk på Idehistorie. Men nu stopper en af idehistorikerne, og jeg forsvinder også fra instituttet, så antallet af medlemmer herfra bliver halveret. Men interessen for at stille op til Styrelsen er også større på nogle fag end andre, forklarer Svend Dyrholm.

Ikke holdbart
– Er den nuværende bemanding i den daglige ledelse en styrke eller svaghed?
– Det er ikke holdbart at basere sig på et enkelt institut. Vi prøver at få andre fag til at komme med kandidater og at gøre de lokalt engagerede fagråd interesserede i Styrelsens arbejde.
– Hvad betyder den snævre repræsentation?
– Det giver ekstra arbejde med at holde kontakt til fag som medicin og naturvidenskab. Samfundsfag og humanistiske fag minder meget om hinanden, men en økonom har helt banalt svært ved at forestille sig, hvordan det er at sidde i et laboratorium. Man kan komme til at gribe sagerne forkert an, når man kun tager afsæt i sine egne erfaringer, erkender Studenterrådets formand.
Der er suppleringsvalg til Studenterrådets daglige ledelse den 17. september, hvor tre pladser skal besættes.