Aarhus Universitets segl

Anders Fogh Rasmussen:”Husk at pleje forholdet til tidligere studerende"

Generalsekretær for NATO, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, modtog med stolthed udnævnelsen til æresalumne. Det er af stor værdi for universitetet at knytte tættere bånd til tidligere studerende, sagde han efterfølgende til Campus.

Af Hans Plauborg
hhp@adm.au.dk


– Jeg har altid følt mig tæt knyttet til Aarhus Universitet, og med denne titel vil båndet til universitetet blive endnu tættere, sagde Anders Fogh Rasmussen i sin takketale efter at have modtaget billedhuggeren Hanne Warmings skulptur som bevis på udnævnelsen til årets æresalumne.
   Anders Fogh Rasmussen fremhævede bl.a., at økonomistudiet, som han afsluttede i 1978, havde lært ham en metode til at arbejde og ræsonnere på, som han havde haft gavn af hele sit liv.
  – Det betyder dog ikke, at jeg vil holde mine lærere fra dengang ansvarlige for alt, hvad jeg sidenhen har sagt og gjort, sagde en veloplagt Fogh Rasmussen, der holdt sin takketale uden manuskript.

Stor værdi i alumner
Campus spurgte efterfølgende Danmarks tidligere statsminister, om danske universiteter generelt gør for lidt ud af at pleje relationerne til tidligere studerende.
  – Kigger man på, hvad universiteter i lande som England og USA gør, så må man svare ja. I de lande har universiteterne selvfølgelig en direkte økonomisk interesse i at holde kontakten, som danske universiteter ikke har haft. Men universiteterne er i dag i langt større konkurrence med hinanden globalt, så det er da afgørende vigtigt, at også danske universiteter knytter bånd til tidligere studerende, som kan fungere som ambassadører rundt om i verden.
   Anders Fogh Rasmussen mener, at danske universiteter generelt har været for dårlige til at udnytte den rolle, alumner kan spille for markedsføringen af deres alma mater.
  – Jeg kan se, at i de omtaler, der har været af mig i internationale medier i forbindelse med mit nuværende job, står der næsten altid, hvor jeg har taget min uddannelse. Ad den vej bliver Aarhus Universitet nævnt alle mulige steder, og det er der selvfølgelig en værdi i.


Universitetets alumnemagasin AUgustus bringer i næste nummer et længere interview med Anders Fogh Rasmussen om hans tid som studerende på Aarhus Universitet. Det kan også læses på www.au.dk/augustus fra den 23. september.