Aarhus Universitets segl

AU bedste iværksætteruniversitet

Af Hans Plauborg
hhp@adm.au.dk


Aarhus Universitet er i øjeblikket landets bedste universitet, når det gælder om at tilbyde sine studerende iværksætterrelevante fag.
   Det belønnede videnskabsminister Helge Sander ved at give universitetet prisen som årets iværksætteruniversitet i forbindelse med årsfesten. Tidligere har Danmarks Tekniske Universitet (DTU), It-universitetet og Copenhagen Business School (CBS) modtaget prisen, og det er således første gang, at prisen går til et universitet uden for hovedstadsområdet.
  – Vi ved, at iværksætteri og innovation er et vigtigt våben i kampen mod krisen. Evnen til at tænke nyt og kreativt efterlyses overalt. Derfor er det glædeligt, at det er kommet på flere studerendes skema, og Aarhus Universitet har været bedst af alle til at øge udbuddet af iværksætterrelevante kurser.
  – Ja, I har faktisk formået at fordoble antallet fra 2007 til 2008, sagde videnskabsminister Helge Sander bl.a. i sin tale.
   Iværksætterbarometeret 2009 viser, at antallet af iværksætter- og entrepreneurskabsfag ved de otte danske universiteter er vokset næsten 25 procent fra 2007-2008. Over halvdelen af de udbudte kurser ligger på enten Aarhus Universitet eller Copenhagen Business School.