Aarhus Universitets segl

Jeg husker at fløjte en gang om dagen

mit AU

I en interviewserie sætter Campus fokus på livet som medarbejder ved Aarhus Universitet.


Af Helge Hollesen
hho@adm.au.dk

Hvad er det bedste ved dit ­arbejde?
Der er heldigvis mange ting. Én af dem er selvfølgelig indholdet og det, som kommer forbi min pind. Det er fedt at have et job, hvor man er i kontakt med mange forskellige mennesker, og det er jeg velsignet med i mit job. Desuden er der rum til at komme med nye ideer og tiltag, selvom det naturligvis ikke er alle, der bliver til noget. Men pointen er, at der ikke er så meget ”nej-hat” og ”det kan vi ikke, for vi plejer ...”. Det giver en frihed og en gejst, som betyder, at man ikke kører fast i systemer. Det forventes, at man tænker innovativt.

Hvad er din bedste faglige oplevelse det seneste år?
Hmmmm. Der er igen mange. Jeg synes, jeg er beriget med et job, hvor jeg føler, jeg lærer noget nyt rigtig ofte. Fra mit job som HR-konsulent i ASB’s HR-afdeling, (som jeg har orlov fra frem til 31. december 2010, mens jeg varetager en tidsbegrænset stilling i Karrierecenteret), vil jeg dog fremhæve arbejdet med lokalaftalerne for AC’erne, der er ansat i administrationen. Jeg lærte virkelig noget af den arbejdsproces og synes, aftalen blev rigtig god, bl.a. fordi der var nogle gode diskussioner mellem parterne, og den kom til at indeholde elementer som Code of Conduct, der kort fortalt er et kodeks for et anerkendende arbejdsmiljø. At arbejde sammen med mennesker med forskellige ”hatte” om den slags aftaler synes jeg giver en masse forskellige vinkler på samme sag. Den slags arbejde giver mening, fordi det (forhåbentlig) rykker noget for nogen.

Og den bedste sociale oplevelse på arbejdspladsen det seneste år?

Den daglige frokost, hvor vi mødes på kryds og tværs af arbejdsopgaver og afdelinger og får sludret både fagligt og privat. Det er vigtigt at bakke op om den halve time væk fra pinden – også selvom man har travlt og bare kan sluge sin klap-sammen foran computeren. Og årsfesten i maj var et fantastisk arrangement med sol og glade mennesker.


Hvornår har du sidst grinet igennem på arbejde?
Det gør jeg faktisk hver dag. Og hvis der går nogle dage, hvor der ikke bliver smilet eller grinet, overvejer jeg hvorfor. Det er mere vigtigt, end man tror. Jeg er sikker på, at man bliver ulykkelig, hvis man ikke griner (næsten) hver dag. Jeg husker også at fløjte mindst én gang om dagen – det giver energi. Og man bliver overrasket over den lette lyd, der kan komme ud af ens eget hårdttænkende hoved.


Hvor mange timer bruger du på dit arbejde hver uge, og hvordan får du arbejde og fritid til at hænge sammen?
Jeg arbejder for meget, men jeg er i en fase i mit liv, hvor det er o.k. Jeg har ikke børn og har faktisk lyst til at sætte strøm til mit arbejdsliv. Desuden har jeg været heldig at have en masse spændende opgaver, hvor jeg ikke har haft noget imod at arbejde med det mere end 37 timer om ugen. Men! Og det er vigtigt: Man skal ikke skabe forventninger til sig selv om, at det skal være sådan altid. Jeg tror, der vil komme tidspunkter i mit liv, hvor jeg vil arbejde 37 timer, og tidspunkter, hvor det nærmere er 47 timer om ugen. Det vigtige er, at man ikke kommer udmattet og flad hjem, for så er livet jo kun arbejde, og det er ikke meningen. Så glemmer man at bruge sit overskud på alle de andre mennesker i ens liv.

Hvad ville du gerne lave om på din arbejdsplads?
Jeg er glad for, at der er frihed til at tænke ud af boksen – og plads til nye ideer og måder at gøre tingene på. Men det kan blive endnu bedre! Måske endnu mere fleksibilitet i forhold til ens job. Jeg tror, det er sundt at rykke lidt rundt i stolene og få ny viden om den organisation, man arbejder i. F.eks. at man er ansat i den afdeling, hvor man helst vil være – men kan lånes ud til andre afdelingers projekter i det omfang, det er muligt for de daglige opgaver.

Hvad var din drøm om et arbejde, da du var under uddannelse?
Noget med en masse kontakt med kolleger og samarbejdspartnere. Gerne inden for HR, undervisning eller konsulentvirksomhed.


Hvem er dit karrieremæssige forbillede?
Ritt Bjerregaard og Susanne Bjerrehus plus en nuværende kollega, som ganske enkelt er for sej: Hun er fagligt dygtig, husker kollegerne, husker at gå hjem til tiden og passe sit privatliv. Dét synes jeg er sejt.


Hvad ville du kaste dig over, hvis du fik et års betalt frihed?
Først og fremmest en uddannelse, som jeg har haft i kikkerten og drømmer om. Den kan sammenlignes lidt med en coachuddannelse – blot med en masse andre facetter, men som kræver en masse tid og energi. Og så ville jeg simpelthen hygge mig og lære at spille på guitar.

Fakta om Trine Juhl Sørensen

  • 32 år
  • Konsulent ved Karrierecentret,Handelshøjskolen (ASB)
  • Arbejder bl.a. med at understøtte ­studerendes karrieremuligheder og rådgive studerende og virksomheder.