Aarhus Universitets segl

Politiske lister kan tage bestyrelsesmandat

Et valgforbund kunne bringe de politiske lister et mulehår fra at tage det ene studenter­mandat i bestyrelsen fra Studenterrådet.


Af Kristian Serge Skov-Larsen
ksl@adm.au.dk


64 stemmer.
Så få ekstra stemmer skal de politiske lister hente for at snuppe det ene bestyrelsesmandat fra Studenterrådet til næste universitetsvalg, hvis de altså indgår et fælles listeforbund efter den model, som Studenterrådet i dag bruger med stort udbytte mellem deres mange tilknyttede kandidater på de forskellige studier.

Konservative: fristende
Det er en tanke, der frister formanden for Aarhus Universitets Konservative Studenter, Emil Melchior Mikkelsen – og det på trods af at mandatet med stor sandsynlighed ville gå til den største politiske liste Frit Forum, der med navnetilføjelsen ”socialdemokratiske studerende” ikke just signalerer konservative kerneværdier.
– Der er naturligvis det dilemma, at vi ville lægge stemmer til, sandsynligvis, et socialdemokratisk mandat, men på den anden side vil vi bryde med det et-parti-styre, som i praksis hersker på universitetet. Og hvis man dertil lægger, at Studenterrådets politik efter min mening er mere venstreorienteret end Frit Forums, tror jeg faktisk, vi ville være med på ideen, siger Emil Melchior Mikkelsen.


Liberale: Bør debatteres
Hos Liberale Studerende er næstformand Michelle Holst lidt mere forsigtig.
– Det er da en spændende betragtning at indgå et bredere valgforbund, om ikke andet så for at bryde Studenterrådets monopol. Men selvom det er en interessant tanke, men jeg tror vi ville få svært ved at forsvare overfor folk, at vi lægger stemmer til et mandat til Frit Forum, siger hun.