Aarhus Universitets segl

mitAU: Den forsømte fritid

mit AU

I en interviewserie sætter Campus fokus på livet som medarbejder ved Aarhus Universitet.

 

Af Helge Hollesen
hho@adm.au.dk

Hvad er det bedste ved dit arbejde?
Det er, når jeg har mulighed for at arbejde med problemstillinger, som interesserer mig, og især når jeg har tid til fordybelse, som til tider kan være en mangelvare.

Hvad er din bedste faglige oplevelse det seneste år?
Der har været flere gode oplevelser. Hvis en skal fremhæves, må det være et seminar arrangeret af forskningsprojektet ”Stress, nye ledelsesformer og intervention – grænseløst arbejde i offentlige organisationer” med praktikere, der arbejder med arbejdsmiljø på offentlig arbejdspladser. Det er en stor fornøjelse at udvikle forskning sammen med mennesker, som giver udtryk for, at det bidrager til deres eget arbejdsfelt.

Og den bedste sociale oplevelse på arbejdspladsen det seneste år?
Social oplevelse? Tja, blandt kolleger har vi i privat regi lavet nogle hyggelige sociale arrangementer i forbindelse med besøg fra udenlandske gæsteforskere.

Hvornår har du sidst grinet igennem på arbejde?
Det var på det sidste institut-seminar, men der grines da også tit ved frokostbordet - og når der svares på spørgeskemaer.

Hvor mange timer bruger du på dit arbejde hver uge, og hvordan får du arbejde og fritid til at hænge sammen?
Dette spørgsmål burde jo være overflødig til en stressforsker, i en tid hvor alle overbyder hinanden og reklamerer med, hvor meget de arbejder. Dertil kommer, at vi alle skal yde lidt mere hele tiden og være meget konkurrencedygtige. Det sidste år har jeg arbejdet på nedsat tid, så de små to børn derhjemme kunne se lidt mere til deres mor. Jeg sætter ikke nogen ære i at arbejde ud over alle grænser, men intentionen om at arbejde på nedsat tid gik bedst i starten. Jeg forsøger løbende at indhente den forsømte frihed!

Hvad ville du gerne lave om på din arbejdsplads?
Tja, jeg kunne ønske at flytte reolen, eller jeg kunne ønske fri forskning til alle – hvor skal man starte, og hvor skal man slutte?

Hvad var din drøm om et arbejde, da du var under uddannelse?
Det ligner nok en del det, jeg har.

Hvem er dit karrieremæssigeforbillede?
Det har jeg faktisk aldrig tænkt over, og det har bekymret mig hele ugen, siden jeg fik spørgsmålene. Når man får sådan et spørgsmål, bliver et forbillede en mangel! Jeg har gennem tiden haft mange forbilleder, så ingen nævnt ingen glemt.

Hvad ville du kaste dig over, hvis du fik et års betalt frihed?
På mine hylder står for mange tusinde kroner fremragende bøger, som jeg ikke har nået at læse enten helt eller delvist, men bestilt af interesse eller for at arbejde med en bestemt problemstilling. Fik jeg et års betalt frihed, ville jeg læse dem alle fra en ende af. Når og hvis jeg kom igennem dem alle, ville jeg læse en masse romaner, som jeg ikke har haft meget tid til at læse gennem flere år.

Fakta om Kirsten Marie Bovbjerg

 

  • 46 år
  • Lektor
  • Arbejder med moderne arbejdsliv. Organisationsstudier, stress-forskning - herunder ideer om intervention i forhold til stress, forestillinger om samarbejde ud fra begreberne team og kollegialitet.