Aarhus Universitets segl

Mange regler ved universitetsskifte

Hvert år havner mange studerende i problemer, fordi de vil skifte til et andet universitet. Mantraet er: søg vejledning! Gerne flere forskellige steder.

 

Af Astrid Hellerup Madsen
ahm@adm.au.dk

– Det er branduheldigt, hvis det er en eller anden teknisk formalitet, der skal afgøre, om en studerende kan flytte fra et universitet til et andet, siger Søren Anker Andersen.
   Han er områdeleder på Optagelses- og Indskrivningsområdet, der hører under Studieforvaltningen på Aarhus Universitet. Det er her, man skal henvende sig, hvis man vil have hjælp til at skifte universitet undervejs i sin uddannelse.
  – Vi er et godt sted at starte med at få vejledning, også selvom man vil søge væk fra Aarhus Universitet.
   Søren Anker Andersen kan godt nikke genkendende til, at det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige regler på området.
  – Hvert semester får vi en del henvendelser fra studerende, som oplever, at det er besværligt at skifte til et andet universitet.

Flyt på det rigtige tidspunkt
For at gøre det så nemt for sig selv som muligt, skal studerende søge om overflytning mellem bachelor- og kandidatdelen, vurderer Søren Anker Andersen. På de uddannelser hvor studerende skal vælge et side- eller suppleringsfag, er tilvalgsfaget desuden en nem mulighed for at komme ind på et andet universitet allerede efter to års studietid.
  – Som hovedregel er det den institution, man gerne vil flytte til, hvis regler, man skal følge. Det kikser nogle gange. For eksempel kan ansøgningsfristerne være forskellige fra sted til sted.
   Og løsningen er den sætning, Søren Anker Andersen gentager igen og igen:
  – Sørg for at få korrekt vejledning. Det skader ikke at spørge flere forskellige steder. Og vær ude i god tid!

 

Få vejledning om universitetsskift:
Studieforvaltningen, Optagelses- og indskrivningsområdet:
Fredrikshus, Fredriks Nielsens Vej 5,
tlf: 8942 1025
www.au.dk/studieforvaltningen

eller opsøg de faglige vejledere på studiet