Aarhus Universitets segl

Semesterprojekter kan blive patenteret idé

– Vi vil meget gerne komme igen næste år.
Sådan lød det fra Østjysk Innovation efter en veloverstået Designmesse på Informationsvidenskab på Aarhus Universitet. På messen fremviste studerende på 4. semester deres semesterprojekter, og efterfølgende blev de bedste projekter og ideer præmieret af Østjysk Innovation.
En af dem, der blev anerkendt, var gruppen ”Party Crew Woop Woop”, der fik præmien for den mest kreative idé. De to gruppemedlemmer Mikkel Malmberg og Henrik Korsgaard havde fundet en løsning til styring af effekter til guitarister, så de ikke behøver at rode med rækkevis af pedaler på scenen. I stedet for pedaler skal guitaristen bruge kroppen til at skabe den ønskede lyd. For eksempel giver det én lyd ved at rocke fra side til side, mens headbanging giver en anden lyd. Gruppen havde allerede lavet en prototype med deres egen guitar, som publikum kunne prøve, og hos Østjysk Innovation var entusiasmen for projektet stor. Så stor, at firmaet opfordrede de unge fyre til at komme forbi, så de kunne få hjælp til at få patent på idéen.
Designmessen var den første af sin slags, men allerede 20. maj holder Informationsvidenskab endnu en ”demo-dag”. Denne gang er det med studerende på uddannelsen Digital Design.
Hovedprisen på 500 kr. gik til gruppen iDiots (billedet).