Aarhus Universitets segl

Sådan er de andre ASB

Handelshøjskolen

Af Louise Debois,
Astrid Hellerup Madsen
og Ida Hammerich Nielson
ldn@adm.au.dk
ahm@adm.au.dk
ihn@adm.au.dk

Et par søvnige studerende i store vinterfrakker står uden for Handelshøjskolens hovedindgang og ryger, mens andre kommer traskende gennem resterne af et nyligt snevejr i adstadigt tempo. Det er ikke umiddelbart målrettethed og karrierefokus, der lader til at være i centrum her. Indenfor giver foyeren dog anderledes seriøse business-associationer. ASB Karrierecenter fylder en stor del af lokalet, mens et farverigt maleri med bogstaverne "NASDAQ FOREVER" pryder en rødlig murstensvæg. Måske er der alligevel noget om fordomssnakken?
    I karrierecentret mener de, det er rigtigt, at studerende og ansatte er meget målrettede og karrierefokuserede på Handelshøjskolen.
   – Alt, hvad vi laver, skal kunne bruges direkte i erhvervslivet, fortæller en konsulent begejstret. Til gengæld afviser de, at man skulle gå i jakkesæt, slips og stiletter.
    På vej mod Handelshøjskolen kantine, PlugIn, bemærker en kvindelig lektor dog i forbifarten, at der jo er et vist påklædningskodeks i erhvervslivet, og at det godt kan smitte af på tøjstilen på Handelshøjskolen.
   – Men jeg går ikke selv i stiletter, skynder hun sig at tilføje.
    I kantinen sidder små grupper af studerende på mintgrønne plasticsæder i ægte 50’er-diner-stil. Skærmen på deres bærbare computere lyser op i det vintergrå lokale. Umiddelbart ingen jakkesæt inden for rækkevidde. Heller ingen attachémapper eller slips for den sags skyld.

En af de store drenge

Fire piger fra 2. semester på HA(jur.)-almen har slået sig ned ved et bord. De kan godt genkende sig selv i nogle af fordommene og fortæller, at de fra første dag er blevet opmuntret til at stile efter en høj lederstilling i erhvervslivet.
   – Vi vil nok alle gerne være en af de store drenge engang, som en af pigerne formulerer det.
    Godt så. Målrettethed og karrierefokus kan bekræftes.
    De er også enige i, at både studerende og undervisere på Handelshøjskolen er mere kapitalistiske end så mange andre steder på universitetet.
    Og så er der det med den pæne påklædning. Her er de i tvivl.
   – Men der findes da helt sikkert mere Gucci på Handelshøjskolen end på Humaniora, hvor de jo er mere flippede, konstaterer en af pigerne hurtigt.
    Vi tager den ultimative test: fodtøjet. Under bordet gemmer sig overraskende to par gummirøjsere, et par hvide sneaks og et par forede, flade vinterstøvler.
    På vej ud lyder imidlertid den karakteristiske klik-klak-lyd af et par høje hæle, som har trodset vintervejret og hastigt bevæger sig mod kantinen. Men det var også det eneste par stiletter, det lykkedes at opdrive denne dag.