Af Louise Debois,
Astrid Hellerup Madsen
og Ida Hammerich Nielson
ldn@adm.au.dk
ahm@adm.au.dk
ihn@adm.au.dk
Glem alt om gylle, gummistøvler og grisestalde. De studerende på Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet befinder sig på Aarhus Universitets afdeling i bydelen Trøjborg. Her følger de undervisning eller hænger ud i fællesrummet, der ud over bordfodbold rummer festlige billeder fra rusturen og to tomme øldåser. De studerende ser ret tjekkede ud – et hurtigt kig på fodtøjet afslører en god blanding af læderstøvler og conversesko samt en enkelt stilet. Ingen gummistøvler – indtil der pludselig kommer et par røde af slagsen ind ad døren medbringende en god portion sjap.
– Arrh, Trine, du ødelægger vores image, råber stiletten til gummistøvlerne, der svarer, at livet er for kort til våde fødder.
En udbredt fordom er, at de studerende på Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet er en flok bonderøve. De studerende diskuterer definitionen på en bonderøv i munden på hinanden i flere minutter, indtil en landmandsdatter skærer igennem:
– Jeg gætter på, at to tredjedele af de studerende har forældre i landbruget, siger hun og tilføjer, at man ikke behøver at være en bonderøv af den grund. Faktisk er de studerende stort set aldrig ude i en stald, da studierne primært foregår i auditorier og laboratorier.
Men hvis gummistøvlerne ikke befinder sig på Trøjborg, hvor er de så? Vi ringer til Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultets afdeling i Foulum, hvor størstedelen af de ansatte holder til.
Seniorforsker Peder Klith Bøcher slår en høj latter op, da han hører påstanden om, at forskerne ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet går i gummistøvler.
– Jeg kan knap nok huske, hvornår jeg selv har haft et par på. Det er de færreste forskere, der sidder på deres kontor i gummistøvler. Når det er sagt, skal man selvfølgelig huske, at flere forskere har et link til den praktiske virkelighed ude i staldene. Men den daglige drift af forsøgsfaciliteterne står det teknisk og administrative personale for, siger Peder Klith Bøcher, inden han præsenteres for den næste fordom: at de ansatte fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ikke siger så meget.
– Det er helt forkert. Men jeg har hørt fordommen før. Det har måske noget at gøre med, at vi rent fysisk befinder os langt ude på landet. Mange mener jo, at jyder indtrykker sig mere, end de udtrykker sig, siger seniorforskeren og forsikrer, at det ikke gælder Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, mens han fortæller videre om fakultetets mange foreninger, sportsarrangementer og fantasifulde temafester.
– Mange bliver overraskede over, hvor meget vi egentlig snakker, siger Peder Klith Bøcher.