Aarhus Universitets segl

Studiedagbog:

Fra rustur til ”serious” medicinstuderende

Bolette Jakobsen har netop afsluttet den første uge på sit nye studium. Læs med over skulderen i studiedagbogen, når den nytilflyttede studine lærer Aarhus Universitet at kende med alt, hvad det indebærer af etiske dilemmaer og kolde øl.

Mandag

Jeg tilbragte resterne af gårsdagen med rystende hænder og dunkende hoved efter en på alle måder fantastisk rustur. I dag er tømmermændene heldigvis fordampet, og jeg er klar til start.
    Et (næsten) nyt årti med et nyt studium i en ny bolig i en ny by. Jeg har glædet mig til at komme væk fra Fyn, der til tider illustreres perfekt i reklamen "Der sker ikke en skid i provinsen".
    Dagens faglige indhold bestod i en introduktion til to fag. Det virker spændende, men også overvældende stort. Efter forvirret at stige ind foran i en bybus, der åbenbart har bagindstigning her, for at køre af sted mod et ukendt busstoppested nåede jeg til sidst frem til mit kommende hjem på kollegiet.

Tirsdag

Havde succes med at finde en bus til universitetet, men hjemturen blev temmelig kaotisk, da busserne på grund af sneen ikke kunne komme i gang op ad bakke, og passagererne derfor skulle skubbe bagpå. Jeg måtte melde afbud til aftenens biograftur med holdet, men fik i stedet tid til at pleje forholdet til mine medkollegianere. Sjovt, som kolde øl bare gør det hele meget hyggeligere.

Onsdag

Vi legede læge til holdundervisning. En fed time, som udfordrede vores evner til diplomati, gav en mere humanistisk vinkel på studiet og flyttede fokus fra pensum og eksamenerne til selve målet med uddannelsen. Vi diskuterede etiske dilemmaer, som vi i vores fremtid vil komme ud for, og det var meget inspirerende. Efter undervisningen følte jeg mig så dedikeret, at jeg brugte næsten hele månedens SU på fire bøger fra medicinerbogladen.
    Første læsegruppeaktivitet bestod i at lave pulverkage til kageaften. Vi fik spist kage, til vi nåede smertegrænsen, og spillede derefter twister. Fem-seks russer og vores (herlige) tutorer stod med oppustede maver i akavede og smertefulde stillinger – hell yeah!

Torsdag

Det meste af dagen blev brugt på at udforske byen. Har lavet en "få styr på dit liv"-liste, hvor flere ting allerede er krydset af. Jeg kan nu nogenlunde finde rundt i Uniparken og har besøgt flere af unikantinerne. Jeg kan nu også finde ud af at gå ind i den rigtige ende af bybusserne OG købe billet til dem – og jeg greb i dag mig selv i at sige "sårn". Måske kan jeg snart kan gå i et med mine århusianske omgivelser.

Fredag

Tætpakket skema med fem timers forelæsninger inden rusbar i Medicinerhuset. Vi har brugt de sidste dage på at overveje, hvordan vi kunne komme til at ligne græske guder, helte og uhyrer fra tegnefilmen Herkules.
    Mit holds mål er selvfølgelig (igen!) at vinde holdkonkurrencen i aften, og iført lagner og sandaler trænger vi nu til at danse vores rusdans "I Like to Move It, Move It".
    I aften siger vi farvel til det uforpligtende liv som intro-russer, inden det fra mandag går løs med serious business!