Aarhus Universitets segl

SPORTSÅND OG ØL I UNIPARKEN

Hvert år stimler tusindvis af studerende sammen i Uniparken for at dyrke sport, høre musik og nyde den sociale side af studiet.

Af Astrid Madsen og Sanne Hyldgaard           
ahm@adm.au.dk / shy@adm.au.dk  

Fredag den 10. september må selv de mest hårdnakkede tømmermænd fra rusugen efterhånden være fordampet. Derfor er der ingen undskyldning for ikke at kigge forbi Danmarks Største Fredagsbar & Idrætsdag.
    Hvert år arrangerer Studenterrådet og Aarhus Universitets-Sport (AUS) det todelte arrangement. Idrætsdagen starter kl. 10, og her kan interesserede få en smagsprøve på den sportslige del af studenterlivet. Mange af AUS’ foreninger stiller op med stande, hvor studerende kan snuse til de forskellige sportsgrene.
   – Det er især fællesskabet, der gør idrætsdagen til noget særligt. Man knapper en øl op og mødes over de forskellige sportsgrene, og alle kan prøve de forskellige discipliner af. Det giver en rigtig god stemning, siger Anna Heide, ansvarshavende for Idrætsdagen fra AUS.
    Idrætsdagen slutter med præmieoverrækkelsen. Danmarks Største Fredagsbar smelter sammen med sportsaktiviteterne i løbet af dagen, når musikken begynder at spille fra kl. 12.
   – Målet med arrangementet er, at de studerende får en fælles referenceramme. Folk kommer fra mange forskellige uddannelser, men det giver god studieånd at feste sammen på tværs af fagene, siger Studenterrådets generalsekretær Louise Ydemann Duarte.

 

entré: gratis
holdtilmelding: www.aus.dk,
koster 30 kr. per person
mere info: www.storfredag.dk


Elektronisk elg
Jydsk akademisk jagtforening plejer at have et helt rådyr med til idrætsdagen, som parteres og grilles på pladsen. Men det er i år blevet saboteret af fødevaremyndighederne, og derfor står den på hjortekøller i stedet. Kig forbi til en smagsprøve og en snak om jagt. Interesserede kan desuden afprøve deres jagtinstinkt med en laserriffel mod en elektronisk elg.

Fodbold, fodbold, fodbold
Har du sagt idrætsdag, må du også nødvendigvis sige fodboldturnering. Jydsk akademisk idrætsforening arrangerer igen i år kampene, hvor du kan se omkring 90 forskellige fodboldhold udfordre hinanden. Ud over fodboldturnering kan du også se de studerende udfordre hinanden i for eksempel ultimate freesbee og streetbasket.

Kast med kaj
Når dagens turneringer når til vejs ende, er det tid til det årlige kajkagekast. en skør tradition, som ingen helt ved, hvor stammer fra. Det går i al sin enkelhed ud på, at et ukendt antal kajkager bliver stillet til rådighed til alle, der har lyst til at være med. Den, der kan kaste det længste og største sammenhængende stykke, vinder.