Aarhus Universitets segl

Våd idrætsdag i Uniparken

På trods af massiv regn fra morgenstunden var stemningen til årets idrætsdag og store fredagsbar som sædvanlig høj. Sport og spil gik langsomt over i fadøl og fest.


Af Lasse Frost og Sanne Hyldgaard
lef@adm.au.dk og shy@adm.au.dk

Regnen stod ned i stænger, da Aarhus Universitets-Sport afholdte den traditionsrige idrætsdag, hvor sports-foreningerne overalt på universitetet kunne vise sig frem for potentielle nye medlemmer.
Efter de mange timers fri leg i og uden for det store telt i parken går det sportslige ligeså stille og roligt over i det festlige, da den ligeså traditionsrige Danmarks Største Fredagsbar åbner fadølshanerne op for en aften og nat, hvor enhver potentiel idrætsskade kan danses væk.

Frivillig bartender

En af de frivillige, der er med til at gøre fredagsbaren og idrætsdagen mulig er Rikke Thomsen. De sidste par år har hun meldt sig som bartender.
– Det er en fed måde at være med, hvor det hele sker og mærke stemningen, siger hun.
Baransvarlig og generalsekretær for Studenterrådet Jesper Hilsted Andersen går rundt med øresnegl og VIP-kort. Det er ham, der viser folk hen til rette plads. Han mødte klokken syv i morges.
– Og jeg går hjem som den sidste i nat. Det er mega fedt, tilføjer han med et grin.
Mørket er så småt ved at falde på, og de mange studerende er virkelig ved at glemme, at det har regnet hele dagen.

Fed stemning i år

Tilbage ved Rikke går det godt med drinks- og ølsalg. Hun viser en kontoudskrift, en bargæst har givet hende.
– Han ville åbenbart lige vise, at han har 80.000 kr. på kontoen, og så skrev han sit telefonnummer på bagsiden. Det er jo meget godt at kende sine muligheder, griner hun og skynder sig videre til de næste bargæster.
”Skål, Århuuuuus!” brøler The Floor Is Made Of Lavas forsanger ud til det nu propfyldte telt, der samstemmigt skåler tilbage.  En enkelt fyr råber så voldsomt, at han vælter ned fra den bænk, han står på. Alle borde og bænke er taget i brug som koncerttribuner.
Rikke nyder, at der er så travlt og danser energisk rundt inde i baren.
–Jeg skal helt sikkert ud og bruge mine ølbilletter. Der er jo næsten lige så meget fest derude som herinde bag disken, lyder det fra hende, da hun lidt over klokken 22 forlader baren og stævner ud mod dansegulvet, hvor reggaerytmerne lyder fra Bikstok Sound.