Aarhus Universitets segl

Godt, jeg kan multitaske

Det ene øjeblik underviser hun i indisk grammatik, det næste opdaterer hun hjemmesider. Mød VIP’en/TAP’en Gitte Grønning Munk.


Af Ida Hammerich Nielson
ihn@adm.au.dk

En tapper VIP. En vippende TAP. De platte overskrifter står i kø til denne artikel om Gitte Grønning Munk, der som en af de meget få på Aarhus Universitet bryder den traditionelle opdeling mellem videnskabeligt og teknisk-administrativt personale. Hun er nemlig ansat som både VIP og TAP. Halvdelen af tiden er hun studieadjunkt og underviser i indisk på Afdeling for Asienstudier, Institut for Historie og Områdestudier, i den anden halvdel arbejder hun som kommunikationsmedarbejder på samme institut. Hun har haft kombinationsstillingen i to år.  
– Jeg var lidt forvirret i starten, men nu har jeg fået det vendt til noget positivt. I dag synes jeg, det er spændende at skifte mellem de to roller, siger Gitte Grønning Munk.

Det hele glider sammen

Kontoret bærer præg af Østens mystik. Indiske guder og gud-inder holder øje med os fra en række farvestrålende billeder, og på hylderne står bøger fyldt med de snørklede, krøllede tegn, som Gitte Grønning Munk lærer sine studerende at tyde.
I begyndelsen forsøgte hun at skelne skarpt mellem det videnskabelige og det administrative arbejde og inddelte endda ugen i VIP- og TAP-dage. Det er hun gået bort fra. Det har nemlig vist sig at fungere fint, at hun kører tingene sideløbende.
– Jeg kan sagtens sætte nogle timer af til at forberede undervisning, og så koncentrerer jeg mig om det. Men hvis nogen kommer ind på mit kontor og mangler en forlængerledning, sender jeg jo ikke vedkommende væk med beskeden om, at jeg altså ikke er TAP lige nu. Det hele glider lidt sammen. Godt, jeg kan multitaske, smiler Gitte Grønning Munk og tilføjer, at fællesnævneren for de to funktioner er formidling, så på den måde er springet mellem dem ikke så stort.

Udfordringer

Der er flere udfordringer ved at være både VIP og TAP. Tidligere var Gitte Grønning Munk også personalemedarbejder og skulle for eksempel indtaste alle medarbejdernes feriedage inden for bestemte frister.  
– Så mange deadlines var ikke foreneligt med det videnskabelige arbejde. Hvis man skal sammensætte en kombinationsstilling, skal man i hvert fald være opmærksom på, hvilke arbejdsopgaver man påtager sig i TAP-delen, siger hun.
Det er ikke nogen hemmelighed, at VIP’erne og TAP’erne på Aarhus Universitet mange steder spiser frokost hver for sig. Sådan er det også på Gitte Grønning Munks institut. Og da hun har kontor på TAP-gangen, er det TAP’erne, hun har mest at gøre med socialt, selvom hun samtidig har god kontakt til det videnskabelige personale. Både TAP’erne og VIP’erne snakker om den kommende omstrukturering af universitetet. Gitte Grønning Munk er ikke bekymret for fremtiden.
– Jeg ser faktisk den faglige udviklingsproces som en mulighed for at skabe nye relationer. Det bliver rektor sikkert glad for at høre, griner hun.


Mød en TAP

Har du lyst til at fortælle om dit  arbejde - eller kender du en TAP, vi bør skrive om, så skriv til univers@au.dk eller ring 6020 2626.