Aarhus Universitets segl

A-kasse: Go west!

At være mobil er grundlæggende en god ide, men man behøver ikke kun at kigge mod hovedstaden, siger Akademikernes A-kasse.


Af Sanne Hyldgaard
shy@adm.au.dk

-Intet i vores rapporter afslører, at det skulle være nødvendigt at flytte til for eksempel hovedstaden for at få job, siger kommunikationschef hos Akademikernes A-kasse, Hans Christian Nielsen.
– Der kan selvfølgelig gemme sig variationer i de tal. Generelt råder vi alle vores medlemmer til at være så mobile som muligt. Lige nu ser vi for eksempel arkitekter, der søger til Beijing, fordi det er der, der er jobs. Især det første år på arbejdsmarkedet skal man turde flytte sig, siger Hans Christian Nielsen.
AAK dækker 50% af alle akademikere, der har forsikret sig, og hvis man som nyuddannet skal flytte sig, bør man ifølge Hans Christan Nielsen i lige så høj grad vende blikket mod Vestdanmark som mod øst.
– Vi får jævnligt opkald fra firmaer fra for eksempel Vestjylland, der overhovedet ikke kan trække dygtige akademikere derud, og det er jo ikke helt logisk i disse tider, påpeger Hans Christian Nielsen.