Aarhus Universitets segl

En uge i it-velgørenhedens navn

”Random Hacks of Kindness” (RHoK) finder sted på AU i første weekend af december, og blandt samarbejds-partnerne tæller Google, Microsoft, Yahoo, UNICEF og Verdensbanken.

Kort fortalt består RHoK i, at en masse frivillige it-folk mødes og udvikler software til katastroferamte
områder i hele verden.


Lasse Chor (t.h.), kandidatstuderende
på informationsvidenskab.

MANDAG Dagen startede ganske stille med en forholdsvis organiseret to do-liste genereret over weekenden. På listen stod blandt andet: Planlæg møde med partnervirksomheder til RHoK og besvar diverse mails. Derudover stod der et eller andet kryptisk, som jeg ikke havde en jordisk chance for at tyde (note to self – skriv bedre to do-lister).

TIRSDAG Dagen startede med tidlig træning (det skal jo se godt ud, når man skriver dagbog). På den vigtige del af dagens program stod der: Kontakt ”Subject Matter Experts” til RHoK – på dansk betyder det ring til UNICEF og Dansk Røde Kors. UNICEF er en af de organisationer, der håber at få glæde af RHoK. De har for eksempel leveret en case om mapping af områder, der er en af organisationens store udfordringer. Næste punkt: Forelæsning i innovations- og teknologistudier kl. 16.00. I refleksivt lys vil jeg undlade at vurdere, hvad der var mest spændende. Jeg vil blot konstatere, at det var en yderst interessant dag, der både rykkede RHoK og min egen viden i den rigtige retning.

ONSDAG Onsdag blev til en selvstudiedag på et område, jeg længe havde glædet mig til at udforske. Målet med dagen var at lave min egen første iPhone-applikation. Målet blev delvist nået, men hen under aften blev projektet afbrudt af en yderst velsmagende gang mortensaften-and hos kærestens familie i Aalborg. Her skal lyde en stor tak og lovprisning af svigermors kogekunst.

TORSDAG Kalenderen var helt proppet i dag. Først stod den på opfølgning hos UNICEF og Dansk Røde Kors – aftalen kom i hus! Efter dette var der en masse praktiske detaljer i forhold til RHoK, der skulle vurderes. Måske en angstprovokerende opgave, men ikke når man har skarpe kollegaer som Tobias Sonne med i maskinrummet. Mange opgaver blev flyttet fra to do til done. Dagen sluttede med levering af en ny (og meget stor) sofa – desværre i alt for mange dele. Under samlingen blev der joket om, hvor mange akademiske begavelser der skulle til for at samle en sofa – i dette tilfælde viste én sig heldigvis at være nok.

FREDAG Fredag blev munter. Først et møde med AU’s superprofessionelle kommunikationsafdeling for at få styr på de praktiske detaljer i forbindelse ned pressedækning af RHoK –
dejligt at være i hænderne på kompetente mennesker. Dagen sluttede med familiebesøg. Min mor, far, søster og søsters kæreste dukkede op i lejligheden, der i forvejen var lidt presset på plads grundet ugens indkøb af den noget voluminøse sofa. Som aftenen skred frem, kunne vi tydeligt mærke, at der skulle mere plads til. Derfor inviterede jeg hele banden i Unibaren på campus. Tror, de syntes, det var sjovt at se blomsten af Danmarks ungdom slå sig løs.

LØRDAG Lørdag blev ”store rettedag”. Som kommunikationsinstruktor for første årgang på informationsvidenskab medfølger der pligter. Denne gang stod den på retning af øvelsesopgaver – og de studerende har faktisk ganske godt fat i teorien. Jeg er en glad underviser.

Læs mere om RHoK-arrangementet på www.rhok.dk