Aarhus Universitets segl

Årets Iver 2010

En lille – men vigtig – pris er blevet oprettet på Afdeling for Lingvistik. Prisen går til årets initiativtager for at skabe et bedre studiemiljø. Årets Iver 2011 kan gå til alle på universitetet.


Af Sanne Hyldgaard
shy@adm.au.dk

Vi befinder os i et klasselokale på det lille fag lingvistik. Dette års sidste foredragsrække ”Student Stories” løber af stablen, men næste år er allerede ved at blive planlagt.
Hver anden fredag arrangerer de to andetårsstuderende Emilie Tholstrup og Steffen Lund Madsen foredrag, hvor der også kan købes kaffe og kage.
– ”Student Stories” har nok netop haft stor succes, fordi det er andre studerende, man skal høre på. Det bliver brugt til at diskutere opgaver, høre om feltarbejde og fortælle om alt muligt fagrelevant, forklarer Emilie Tholstrup.
Initiativet ”Student Stories” har haft stor succes med mange deltagere hele efteråret. Det springer ud af et tidligere initiativ, som de to andetårsstuderende har genoptaget på en mere struktureret måde.
Det har studievejleder og studienævnsrepræsentant og fjerdeårsstuderende på lingvistik Ditte Zachariassen og Signe Thy Chris-tiansen besluttet, at de vil hædre med en selvoprettet pris kaldet ”Årets Iver”.
– Vi mener, at det bør belønnes, når studerende gør så meget for deres studiemiljø, som de to har. På lingvistik er der ikke ret meget undervisning, men Student Stories har givet os noget mere fagligt input – og det har virket, forklarer Ditte Zachariassen.

Hele universitetet

Ud over æren og den interimis-tiske pris kreeret af en limet rulle papir og en selvoptrækkelig pingvin får Steffen Lund Madsen og Emilie Tholstrup også den opgave, at de skal udnævne næste års vinder.
– Vinderen behøver ikke tilhøre Lingvistik. Der må være masser af andre initiativer over alt på universitetet, hvor der bliver gjort noget ekstra for studiemiljøet, siger Ditte Zachariassen.
Begge foredragsarrangører synes godt om den pris, de har modtaget, og de får lidt ekstra farve i kinderne.
– Tusind tak, udbryder Emilie Tholstrup.
Begge ”ivrige” initiativtagere er begejstrede over den lille vippende pingvin-vandrepris.
– Det er superfedt at få sådan en pris, og det giver god mening, at den kan gå videre til alle initiativtagere på uni, siger Steffen Lund Madsen.