Aarhus Universitets segl

De flytter ind på Barnow-grunden

Selvom byggeriet først står færdigt om seks år, kan to hovedområder allerede nu begynde at glæde sig til at få byens bedste udsigt fra undervisningslokalet. Byggeriet på Lille Barnow-grunden har nemlig fået arbejdstitlen AU Arts and Business Building, og i det navn ligger der også et klart hint om, hvem der skal flytte ind i de 20 etager, når de bliver indviet.

– Som det ligger nu, er det planen, at dele af Arts og af den nye brede Business School får undervisnings- og forskningsfaciliteter i det nye byggeri. At indrette et højhus med meget laboratoriekrævende forskning med tunge apparaturer i et højhusbyggeri er hverken praktisk eller økonomisk interessant, og samtidig er det planen, at Arts og School of Business and Social Sciences skal samles i netop det hjørne af parken, siger prorektor Søren E. Frandsen.

Han understreger dog, at det ikke betyder, at højhuset kun kommer til at rumme studerende fra de førnævnte hovedområder. Meningen er, at AU Arts and Business Building meget gerne må blive et naturligt samlingspunkt for hele universitetet, hvor studerende, ansatte og gæster kan mødes både formelt og uformelt. Derfor planlægges byggeriet at komme til at rumme både caféer, mødelokaler, studiepladser og gerne meget mere, samtidig med at de dele af administrationen, der har direkte og stor kontakt med studerende, ansatte og gæster, påtænkes at flytte med i det nye hus.

– Vi vil gerne have et byggeri, der emmer af liv – ja, inviterer indenfor og tilbyder plads og rum til refleksion og kreativitet – ikke bare fra 9 til 16, men hele døgnet. Om det konkret betyder caféer, folkeuniversitet, bibliotek eller studenterhus, er slet ikke lagt fast endnu. Det er noget af det, vi skal beslutte i løbet af foråret, inden udbudsmaterialet bliver sendt ud, siger han.