Aarhus Universitets segl

Nybyggerier

Flere undervisningslokaler på ABS


Handelshøjskolen bygger i øjeblikket 6.100 kvadratmeter på Møllevangsskolens boldbaner lige nord for de eksisterende bygninger. Byggeriet er fordelt på fire etager med plads til blandt andet undervisningslokaler og sociale aktiviteter for de studerende. Derudover indeholde projektet lidt over 5.000 kvadratmeter parkeringskælder, og det hele står færdigt i 2012.

 


Laboratorier og rene rum


Interdisiciplinary Nanoscience Center, eller blot iNANO i daglig tale, bygger i øjeblikket et laboratoriekompleks på 9.000 kvadratmeter på Langelandsgade. Byggeriet er placeret mellem Langelandsgades kaserne, hvor blandt andet de æstetiske fag holder til, og den såkaldte Renrumsbygning, der er en del af det samme byggeprojekt, som blev indviet allerede i 2008.


 

To nabo-byggerier skal huse ingeniører


Lige overfor Storcenter Nord på Katrinebjerg i det nordlige Aarhus får både Aarhus Universitet, Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus School of Engineering, som er den overordnede paraply for alle ingeniøruddannelser i Århusm, nye lokaler. Byggeriet er i to etaper, og den sidste forventes færdig i december 2011.

 


Farvel til stort olieforbrug


Et byggeri, spm netop er blevet indviet, er Aarhus Universtitets første CO2-neutrale varmeanlæg. Det befinder sig på forsøgsmarken Påskehøjgård i Trige, og det er Teknisk Forvaltning, som i samarbejde med Det Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet står bag universitetets første vedvarende energianlæg. Anlægget er baseret på et solfangersystem og blev demonstreret ved et arrangement den 9. december.

 


Væksthuset i Botanisk Have


Den 30. september måtte botanik-interesserede århusianere sige et to-årigt farvel til de mange tropiske oplevelser, da Væksthuset i Botanisk Have lukkede ned for at gøre plads til en tiltrængt renovering og ikke mindst byggeriet af et nyt, stort væksthus. Indtil det nye væksthus står færdibygget i 2012, er drivhusenes mange tropiske vækster sendt på plantepension i det fynske, da de ikke kan overleve en dansk vinter uden et skærmende glastag.