Aarhus Universitets segl

Dating fremmer karrieren

Torsdag den 18. marts er der praktikDating – det årlige arrangement, hvor studerende kan finde den rigtige praktikplads til efteråret.

Af Tina Lee
tlee@adm.au.dk

Frygter du for den dag, hvor du er færdiguddannet, og du ikke aner, hvad du skal bruge din uddannelse til? Et praktikophold kan være med til at aflive din frygt. Tager du til praktikDating torsdag den 18. marts, kan du få hjælp til at finde din fremtidige karriere og blive klogere på, hvad erhvervslivet forventer af dig. Projektzone.dk – universitetets praktik- og projektbørs – står bag arrangementet.
    Ifølge Robert Børlum-Bach, konsulent på Projektzone.dk, er praktikDating en af de eneste muligheder på universitetet for uformelt og gratis at møde erhvervslivet.
   – Der kommer 20 forskellige virksomheder, og de har alle efterårets praktikopslag med. Fokus er på praktik, men man kan også skabe kontakter og måske finde et studiejob.
    Arrangementet henvender sig især til studerende fra fag som filosofi, idéhistorie og psykologi, hvor den fremtidige karriere måske ikke står tegnet knivskarpt i horisonten.
   – Netop her kan praktikDating hjælpe med at stille skarpt på, hvad man kan bruge sin uddannelse til, siger Robert Børlum-Bach.

Det var godt at få sat ansigt på

Thea Hahn Tougaard, der læser statskundskab på 9. semester, var til praktikDating sidste år. Hun vidste allerede inden, hvilke praktiksteder hun var interesseret i.
   – Jeg var ret afklaret og havde planlagt at tale med konsulentfirmaer til praktikDating. Men det var godt at få sat ansigt på de mennesker, man skal søge hos og spore sig ind på, om opgaverne er det, man forventer.
    Thea Hahn Tougaard fik blandt andet sat ansigt på konsulentfirmaet Capacent, hvor hun nu har været i praktik i en måned.
    Hun har følgende gode råd til læsere, der vil besøge PraktikDating:
   – Det er en god idé at forberede sig inden praktikDating, så du kan stille målrettede spørgsmål. Samtidig kan der være kø hos de enkelte virksomheder. Hvis du på forhånd har undersøgt, hvilke virksomheder du kunne være interesseret i at søge hos, kan du gå efter dem først.

Der er rift om de dygtigste studerende

Capacent har haft en stand på praktikDating de seneste tre år for at gøre de studerende opmærksomme på virksomhedens eksistens.
   – Vi vil have nogle af de skarpeste studerende som vores praktikanter, og det kræver i første omgang, at de kender til os, siger seniorkonsulent hos Capacent Mads Hovgaard Steffensen, som også er Thea Hahn Tougaards praktikvejleder.
    Arbejdet som praktikant hos Capacent minder meget om det, man kommer til at udføre som fuldbyrdet konsulent.
   – Vores praktikanter er en uundværlig del af det daglige arbejde. Det kan vi mærke, at de sætter pris på. Både at opgaverne er meget varierede, men også at praktikanterne udfører et reelt stykke arbejde på lige fod med konsulenterne.
   

Praktikant og arbejdsgiver svarer på spørgsmål om praktik på AU's Facebook-side.

PraktikDating finder sted i Vandrehallen torsdag den 18. marts 2010 fra kl. 14.00-16.30, Nordre Ringgade 4.

Om praktik

Praktikophold er ofte ulønnede – så du skal stadig leve af din SU.
Opholdet erstatter almindelig undervisning på universitetet og kan godskrives med et varierende antal ECTS-point. Studievejledningen kan oplyse om reglerne for lige netop dit fag.