Aarhus Universitets segl

Druk, intriger og forbløffende lidt sex

Blomsten af dansk reality-tv, Paradise Hotel, ruller hver mandag til torsdag over skærmen. UNIvers har mødt tre studerende til en snak om et afsnit af den populære serie.

Af Astrid Hellerup Madsen
ahm@adm.au.dk

Fjernsynet er sat på mute, så reklamerne ikke forstyrrer hyggesnakken i den lille stue. Klokken nærmer sig 22 – tid til Paradise Hotel.
   – Det er ligesom at se en parallelverden. Bestemte typer, der bliver sat i groteske situationer. Det kan der da kun komme noget godt ud af, siger Jonas på 25 år.
   – Men med et Danielle Steel-filter lagt ned over det hele, supplerer Mette, 27 år, og peger på skærmen, hvor en romantisk solnedgang toner frem efter reklamerne. Kaffen damper fra krusene, og scenen er sat: Tre kandidatstuderende fra Århus mødes for at se aftenens afsnit af Paradise Hotel.

Ingen efternavne på hotellet

I Paradise Hotel er fem piger og fem fyre lukket inde på et luksushotel i Mexico. Og ifølge Jonas laver de ikke meget andet end at drikke om aftenen og bade dagen lang.
   – Og så snakke om hinanden og deres taktik for ikke at blive stemt ud, tilføjer han.
    Deltagerne skal to og to danne par med hinanden, men hver mandag kommer der en ny single ind i programmet. Og det laver åbenbart altid rav i den, så parkonstellationerne skifter løbende. Hver torsdag skal en deltager sendes ud fra den tropiske varme og hjem til den danske kulde igen.
    Klip fra tropeparadiset, en azurblå pool og liggestole i solen blandes med still-billeder af deltagerne. Løftet om et indblik i intimiteten er klar fra starten: Deltagerne præsenteres kun med deres fornavn, og første glimt, vi får af dem, er i deres badetøj.

Lap dance og kaffe

– Der sker mere i et afsnit af en typisk amerikansk serie, konstaterer Kristian på 25 år undervejs. I Paradise Hotel har en grillfest udviklet sig til en omgang "flaskehalsen peger på" med udfordringer som "snav en anden persons fingre" og "giv en lap dance". I stuen i Århus har Jonas hentet en ny kande kaffe.
   – Nej, de laver absolut intet derinde, derfor bliver de små ting vigtige, siger han, da pigerne på skærmen jubler over at få lov til at rode i to nytilkomne fyres kufferter.
    Mette, der i aften har set sit første afsnit af Paradise Hotel, opsummerer oplevelsen, da kendingsmelodien klinger ud.
   – Jeg må indrømme, at jeg er lidt skuffet. Alle taler ellers om, hvor saftigt det er. Jeg blev lokket med sex, men blev spist af med kys og snak, slutter hun med et smil.