Af Kristian Serge Skov-Larsen
ksl@adm.au.dk
Der er både plads til dem, der vil gå, og til dem, der vil spurte af sted, når Aarhus Universitet for første gang i samlet flok tager til DHL Stafetten i Århus og Odense den 19. august og i København den 30. august.
Universitetet vil bl.a. stå for telte, mad og drikke samt koordinere dagen, der i alle tre byer starter klokken 17 og slutter med et stort festfyrværkeri klokken 22.
Er man en af dem, der måske ikke har fået luftet bentøjet så meget i løbet af vinterhalvåret, har UNIvers indhentet en række gode råd, når kalveknæede kontorben skal trænes op til de fem kilometer.
– Et godt råd er først og fremmest at finde et løbeprogram og følge det stille og roligt. Så træner du ikke dig selv til skader, og du oplever også de små sejre, det giver, når du kan se, at din form bliver bedre og bedre. Og et par gode løbesko er også gode at have, de er faktisk nok det vigtigste, forklarer Anne Teglborg, som udover at være fuldmægtig i AU Studieadministration også har trænet i løbeklubben Aarhus 1900 i en årrække og løbet flere maratonløb.
Hun forklarer, at man som nybegynder absolut bør tage den med ro.
– Dine sener er groft sagt tre gange længere om at vænne sig til den nye belastning end dine muskler. Det betyder, at det måske føles, som om du godt kan træne hårdere fra starten, men i virkeligheden er risikoen for at få en skade i for eksempel knæ og fodled større, end man lige selv kan mærke, siger hun.
Anne Teglborg slår samtidig fast, at det er vigtigt at huske, at DHL Stafetten ikke handler om at slå de andre, men om at slå sig selv.
– Hvis man aldrig før har løbet fem kilometer i træk og pludselig kan gøre det på 33 minutter, så er det jo en kæmpesejr. Det kan godt være, at det lyder lidt coach-agtigt, men alle er vindere ved DHL Stafetten, siger hun.
Læs mere om DHL Stafetten på medarbejdere.au.dk/dhl, hvor man også kan tilmelde sig.
Find et løbeprogram på bl.a. www.iform.dk/emne/loeb/5-km-program