Aarhus Universitets segl

Hvad siger de ansatte?

Hvert år samles tusindvis af studerende i Universitetsparken til den traditionsrige kapsejlads. Men hvad med de ansatte? Strømmer de også ned i parken, eller holder de sig på kontorerne? UNIvers har spurgt en TAP (teknisk og admini­strativt personale) og en VIP (videnskabeligt personale).

Jette Revsgaard, kommunikations­medarbejder i AU Kommunikation
– Jeg har en enkelt gang været nede i Universitetsparken og kigge sammen med nogle kollegaer, og det er sjovt at se. Man ønsker sig næsten tilbage til studietiden og føler sig ret gammel og ”outdated” dernede. Men vi kan heller ikke blive så længe – vi skal jo tilbage på kontoret og arbejde. Egentlig er det lidt underligt, at vi som ansatte ikke har mere at gøre med kapsejladsen, som jo er den største begivenhed på universitetet, men de studerende ved på den anden side heller ingenting om universitetets årsfest.

Rune Stubager, lektor på Statskundskab
– Jeg ser altid kapsejladsen, og jeg omtaler den faktisk også til mine forelæsninger. Jeg mener, det er vigtigt, at de studerende involverer sig i livet på universitetet ud over undervisningen. Derudover er kapsejladsen med til at skabe sammenhold på årgangene og på instituttet, når hele instituttet kan samles om at heppe på vores hold – det er godt for de studerendes sociale og faglige integration på instituttet. Endelig går jeg som gammel studerende ved instituttet selvfølgelig også op i, om Statskundskabs hold klarer sig godt. Det har de gjort de seneste år, og i år satser vi på, at de tager Det Gyldne Bækken med hjem.

Se årets resultater og videoreportager på www.au.dk/kapsejlads ra d. 29. april