Aarhus Universitets segl

Intet andet end en sejr kan accepteres

Økonomerne og de studerende fra Idræt er de største modstandere, siger Jonas Svenningsen fra Umbilicus. Alligevel tror han på sejr i kapsejladsen.

Af Ida Hammerich Nielson
ihn@adm.au.dk


Hvor mange år har I deltaget i kapsejladsen?
10 år.

Hvor stor succes har I haft?
Vores succes i kapsejladsen kan vel beskrives som værende acceptabel. Vi har vundet alle år siden 2000 og frem til nu, på nær i 2002, i 2006 og sidste år. De tre nederlag er selvfølgelig fuldstændig uacceptable, da der jo ikke hersker nogen tvivl om medicinstudiets overlegenhed i forhold til alle de andre studier på universitetet.

Hvad er strategien forud for dette års kap­roning?
Strategien i år er meget simpel – vi skal have Det Gyldne Bækken igen. Intet andet end en sejr kan accepteres.

Hvor stor betydning har indmarchen – og kan I løfte lidt af sløret for, hvad I planlægger?
Selvom vores fokus er 100 procent på at vinde, så er mindst halvdelen af underholdningen på dagen indmarchen. Derfor har vi i den seneste måned arbejdet med tematikken og vil i resten af perioden op til kapsejladsen forberede alt det praktiske. Temaet er selvfølgelig tophemmeligt – vi kan dog sige, at det nok vækker minder hos de fleste.

Hvem er jeres største konkurrent?
Vores største konkurrenter må være Økonomisk Forening og Idræt. Der hersker ingen tvivl om, at Idræts besætning leder tankerne tilbage på de sovjetiske idrætsfolk før murens fald. Ingen tvivl om, at de er fysiske pragteksemplarer, men det er med hjælp fra højdekamre og vitaminpiller.
Økonomisk Forening har rigeligt med penge, og det afspejler sig i deres tilgang til kapsejladsen. Båden er den mest topmoderne, der findes inden for båd-ølstafet. Desuden er holdet en flok professionelle idrætsfolk hyret til begivenheden, og stripperen under indmarchen er der kun for at distrahere modstanderne. Men vi ser frem til en forrygende kapsejlads, hvor den bedste forening vinder – Umbilicus, naturligvis!