Aarhus Universitets segl

Studiedagbog: Fra studerende til rigtig voksen

En usædvanlig uge i specialestuderende Morten Husteds studieliv udmønter sig i et olieskift, to jobtilbud, tre korsatser, fire retter og fem tætpakkede dage.


Mandag: Timers arbejde med jobansøgninger og optimering af cv har båret frugt. I dag venter den første jobsamtale – på et gymnasium på Fyn. Jeg forsøger at memorere, hvad jeg skal svare, hvis de spørger mig om, hvorfor jeg netop har søgt job på deres gymnasium, eller hvordan jeg konkret forestiller mig et tværfagligt undervisningsforløb i musik og samfundsfag. Ansættelsesudvalget består af rektor, tillidsrepræsentanten og to fagrepræsentanter. De er meget imødekommende og spørger hovedsageligt om de ting, jeg har forberedt.
Senere samme eftermiddag ringer telefonen. Rektor spørger, om jeg er interesseret i at få jobbet. Fast ansættelse med pædagogikum. Optur – så er pensionen sikret! Jeg takker omgående ja og ringer til min dejlige kæreste på specialekontoret og overbringer hende nyheden. Vi fejrer det med lækker 4-retters middag på L’Estragon – kan anbefales.

Tirsdag: Kører bilen på værksted. Den skal have skiftet olie og tjekkes i bunden. Derefter går jeg i gang med specialet. Værkstedet ringer og meddeler, at bilen ikke behøver undervognsbehandling før tidligst næste år. Sådan! Eftermiddagen byder på tilberedning af lasagne, som indtages sammen med min kæreste, der er kommet hjem fra specialekontoret. Maden har ikke helt samme standard som i går, men det går bestemt an.

Onsdag: I dag står den på specialekontor. Jeg læser det tekstudkast igennem, som jeg har sendt til min vejleder, og forsøger at lægge en plan for næste skridt i specialeprocessen. Hjemme igen ser jeg, at der er kommet en ansættelseskontrakt, som skal underskrives og sendes retur. Jeg beslutter at gemme den til torsdag. Jeg spiser lasagnerester og kører til Skanderborg, hvor jeg hver onsdag arbejder som korleder i aftenskolen. Vi synger ABBA, Søs Fenger og God Bless the Child.

Torsdag: Læsesal igen, vejledningsmøde og indkøb af fødselsdagsgave til min lillesøster. Hun ønsker sig sommertøj fra Gina Tricot – shit! Jeg beder en ekspedient om hjælp. Min kæreste ringer. Vi er begge to blevet inviteret til samtale på et gymnasium i VESTJYLLAND!!! Samtalen er allerede fredag. Panikken breder sig. Det vil kræve, at vi flytter fra Århus. Er det virkelig muligt? På den anden side er det rigtig fedt, at seks års studier og et hav af vikartimer i folkeskolen nu giver bonus i form af to jobtilbud på én uge! Jeg venter med at sende ansættelseskontrakten til Fyn. Vi tager sammen ud til søsters fødselsdagsmiddag. Hjemme igen takker vi over mailen ja til at besøge gymnasiet i det vestjyske.

Fredag: Formiddagstimerne går med at forberede samtalen. Så kører vi vestpå. Vi er sent på den, men jeg kender vejen.1½ time senere kører jeg forkert, og vi kommer fem minutter for sent. Det har dog ingen betydning. Vi bliver tilbudt fast ansættelse med pædagogikum, og skolens rektor bruger to timer på at reklamere for sin arbejdsplads og byen. Han har sågar fundet et hus til os. Pris 1.995.000 kr.
I ægte provinsstil spiser vi frokost på Jensens Bøfhus. Så kigger vi på huset og kører derefter hjem til Århus. Vi kan ikke afvise, at vi lige har fået et særdeles attraktivt jobtilbud.