Aarhus Universitets segl

Fra studerende til jobsøgende

 

Når specialet først er afleveret, er der ingen vej udenom – så er det tid til at skrive jobansøgninger.


Af Astrid Hellerup Madsen
ahm@adm.au.dk

Kristian Eskildsen byder indenfor på det kollegium, hvor han bor. Men det kan han kun gøre lidt endnu, for efter fem års studier på Statskundskab afleverede han sit speciale første marts. Første april blev han officielt dimittend fra Aarhus Universitet, og på samme tid gik han fra at være studerende til at være jobsøgende.
– Det er spændende. På en måde minder det om, da man startede på universitetet, fordi man skal lære at håndtere en helt ny og ukendt situation, siger Kristian Eskildsen om sin nye tilværelse. Indtil nu har han sendt omkring 25 ansøgninger af sted. Det har resulteret i tre samtaler, men endnu ikke i et job.
– Det er også stressende at bruge lang tid på ansøgninger, der måske ikke giver pote. Man kommer til at tænke meget over fremtiden: Hvor får jeg job? Kommer jeg til at flytte væk fra Århus? Og sådan nogle ting.

Starter fra bunden
For Kristian Eskildsen er det stadig nyt at skrive og sende den ene ansøgning efter den anden af sted.
– Jeg vil selvfølgelig gerne have et job så hurtigt som muligt. Men der er masser af spændende stillinger, så jeg er ikke nået desperationsniveauet endnu, siger han.
En ansøgning tager omkring en dags tid at skrive. Kristian Eskildsen fortæller, at han går lidt til og fra i skriveprocessen, for at få ny energi undervejs.
– Jeg starter fra bunden hver gang. Det giver ikke noget bare at sende stort set den samme ansøgning gang efter gang. En god ansøgning skal tage udgangspunkt i præcis den stilling, man søger.
Som han sidder der i kollegiets tv-stue, afslappet og med sin bærbare computer plastret til med klistermærker, ligner han enhver anden studerende. Men selvom det ikke er længe siden, Kristian Eskildsen faktisk var det, er han alligevel kommet et godt stykke videre:
– Det er en udfordring pludselig at skulle fatte sig i korthed efter at have gået fem år på universitetet, siger han med et grin.