Af Bjørg Tulinius
btu@adm.au.dk
Inde i Refugiet – det, vi andre ville kalde et køkken – sidder sekretærerne. De har frokostpause.
Der bliver grinet og snakket, og når en ny kigger ind, byder alle velkommen til.
Der er selvfølgelig nybrygget kaffe på kanden og ingen lukkede døre på DPU’s Århus-sekretariat, som ligger på Trøjborg.
– Jeg er lige kommet tilbage fra barsel, fortæller studiesekretær Anne-Sophie Schjønning Eriksen med et stort smil.
– Og ved du hvad? Jeg glædede mig sådan til at komme på arbejde igen. Det er måske lidt underligt at sige, for det er mit første barn – og jeg var da vildt glad for at være derhjemme. Men der er bare sådan en god ånd her på stedet, som jeg savnede. Der er både mandlige studentermedhjælpere og lektorer på DPU Århus, men Vi er kun kvinder i selve sekretariatet. Det kan måske lyde lidt ensidigt, men her fungerer det, og det hænger nok sammen med, at vi er meget forskellige.
Fra cand.mag. til studiesekretær
Anne-Sophie Schjønning Eriksen har selv læst på Aarhus Universitet, hvor hun nu hjælper de omkring 1200 jyske DPU-studerende med alt lige fra eksamenstilmeldinger til koordinering af infomøder og studievejledning. Hun har en uddannelse som cand.mag. i tysk og italiensk, men det er en kombination, der ikke lige automatisk sikrer et job i gymnasiet.
Efter en tid med forskellige jobs på aftenskoler og en efterskole søgte magisteren den ledige plads som studiesekretær – og det har hun aldrig fortrudt.
– Det er et meget alsidigt arbejde. Der er en del teoretisk arbejde, hvor jeg i den grad bruger min akademiske baggrund som f.eks. hurtigt at kunne tilegne mig viden, skabe overblik og være i stand til at kommunikere med mange forskellige folk. Men derudover er der også mange praktiske ting, som jeg har fundet ud af, at jeg faktisk er ret vild med, siger hun og ser helt overrasket ud, da ordene er ude.
Et større DPU i Århus
Der er i alt fire studiesekretærer og en sekretariatschef på DPU’s afdeling i Århus. Men med et nyt Aarhus Universitet på vej, kan Anne-Sophie Schjønning Eriksen nemt forestille sig, at afdelingen vokser.
–Vi er spændt på, hvad den faglige udviklingsproces kommer til at betyde. Ikke mindst for DPU, siger hun.
– I den forbindelse savner vi oplysninger fra DPU i Emdrup. Men det er nok let at glemme kommunikationen til os, når vi sidder så langt væk fra hovedkontoret. Det ændrer sig sikkert fremover, for nu tyder det jo på, at DPU i Århus skal udvikle sig. Og det passer os fint. For der er en særlig ånd her, som også de studerende lægger mærke til. De siger tit, at der er en helt anderledes åben og imødekommende stemning her, og at de kan mærke, vi virkelig gør noget for at skabe et godt studiemiljø.
Og kvinderne på sekretariatet arbejder hele tiden på at gøre det bedre. Én gang om ugen mødes de til et såkaldt kulturmøde for at diskutere nye tiltag, samtidig med at de evaluerer på de arrangementer og initiativer, de har sørget for siden sidst.
– Vi arbejder selvfølgelig på at udvikle stedet rent fagligt, men ikke kun. Det handler meget om også at udvikle det socialt, påpeger Anne-Sophie Schjønning Eriksen.
– Og i den forbindelse er den her kvindelige sans for de æstetiske detaljer ret god at have med. For så føler folk sig også umiddelbart godt tilpas, siger hun og byder på endnu en karamel.
Har du lyst til at fortælle om dit arbejde - eller kender du en TAP, vi bør skrive om, så skriv til univers@au.dk eller ring 6020 2626.