Aarhus Universitets segl

Kun stor fredags­bar en gang i år

Efter en stor økonomisk øretæve sidste år og en ny struktur for selve arrangørgruppen har folkene bag Danmarks Største Fredagsbar besluttet at droppe forårets udgave. De er dog allerede i fuld gang med at få efterårets arrangement på skinner.

Af Kristian Serge Skov-Larsen
ksl@adm.au.dk

Hvis du synes, din maj måned har været lidt grå, trist og kedelig, er det måske ikke bare det fesne danske forårs skyld. Der har nemlig manglet noget.
For i modsætning til både 2008 og 2009 har arrangementet Danmarks Største Fredagsbar ikke givet mulighed for et hygge-afbræk midt i eksamenslæsningen. Og det er der en ganske god grund til, forklarer Studenterrådets generalsekretær Louise Ydemann Duarte.  
– Sidste års fredagsbar i maj gav et underskud i omegnen af 4-500.000 kroner, og det slog mildest talt et ret stort hul i vores foreningskasse, siger hun.

Maj er svær
Danmarks Største Fredagsbar var indtil sidste år et halvårligt arrangement, som blev skruet sammen af en selvstændig forening med medlemmer fra både Studenterrådet og Handelshøjskolens studenterlaug. Men som konsekvens af det store maj-underskud valgte Studenterrådet tre uger inden fredagsbaren i september 2009 at ”tage arrangementet tilbage” til foreningen, så de kunne få bedre styr på økonomien. En konsekvens af denne nye styring er altså, at maj-udgaven er blevet droppet.
– Maj-udgaven har traditionelt været sværere at løbe i gang end september-udgaven. Det er eksamenstid, og vi kommer i karambolage med både helligdage og kapsejlads. Derfor har vi valgt at koncentrere vores kræfter om september-udgaven, siger Louise Ydemann Duarte.

En ekstra september-skalle
Den kraft-koncentration har Studenterrådet allerede gjort så effektivt, at de mere end tre måneder før september-festen har et musikprogram klar for dagen. En stor fredagsbar er dog ikke noget, man kommer sovende til, forsikrer generalsekretæren.
– Der bliver lagt enormt mange frivillige kræfter i dagen, både i planlægningen og selve afviklingen. Og det er absolut ikke noget, vi gør, fordi Studenterrådet bliver rige af det – tværtimod går et eventuelt overskud til fest- og idrætsforeningerne på hele universitetet og til at arrangere næste års fest. Men vi gør det, fordi det er en fed fest og et godt arrangement. Det ville være enormt ærgerligt, hvis dårlig økonomi betød, at den store fredagsbar gik helt død. Derfor giver vi den også en ekstra skalle til september, siger hun.

Det sker til Idrætsdag og Danmarks Største Fredagsbar den 10. september 2010

I løbet af dagen vil Aarhus Universitets-Sport arrangere de traditionelle sportsturneringer i bl.a. fodbold og volleyball samtidig med, at det vil være muligt at møde de mange sport- og spilforeninger – fra akademisk bridgeklub til akademisk badmintonklub.

I løbet af eftermiddagen og aftenen vil Danmarks Største Fredagsbar byde på hyggelig øldrikning og en række musikalske indslag, der bl.a. arrangeres i samarbejde med Studenterhus Århus.

Program
Kl. 12.00–13.15    Frokostjazz
Kl. 13.30-15.00    Anders Rask
Kl. 16.00-17.00    Pinboys
Kl. 17.00-18.00    Præmieoverrækkelse
Kl. 18.00-19.15    Megamix (90’er kopiband)
Kl. 19.45-21.15    The Floor Is Made Of Lava
Kl. 21.45-24.00    Bikstok Sound

Adgangen til fredagsbaren og idrætsdagen er gratis