Aarhus Universitets segl

Studiedagbog: ”JEG VAR OPRØRT OVER REKTORS BEMÆRKNING”

Underskriftsindsamling, demonstration og replik til rek­tors sommertale. Det har været en dramatisk uge for Maria Juhler-Larsen, der læser statskundskab og har arrangeret protester mod navnet på det kom­mende Aarhus School of Business and Social Sciences.

Tirsdag: I dag sov jeg længe oven på et par stressede dage med udarbejdelse af en underskriftsindsamling, pressemeddelelser og intensiv kontakt med frustrerede studerende og ansatte på universitetet. Dagen i dag står på praktiske ærinder som indkøb, tøjvask og opdatering af den forsømte læseplan!

Onsdag: Dagen før dagen vågnede jeg og var spændt på, hvilke meldinger jeg ville møde i løbet af dagen. Efter at have svunget dankortet i et par butikker om formiddagen tog jeg op på universitetet for at gøre klar til kamp. Klokken 12 startede vi i StatsRådet (Studenterrådet på Statskundskab) med at dele flyers ud og sætte plakater op, hvorefter vi spiste vores frokost i solen ude på græsset. Klokken 15 skulle jeg mødes med dekan Svend Hylleberg sammen med studenterrepræsentanter fra Økonomi for at høre nærmere om den faglige udviklingsproces og vores fakultets kommende navn. Mødet bar præg af, at det hele var besluttet på forhånd, og at der ikke ville kunne blive ændret meget i morgen – desværre!
Efter dette mødtes vi med vores studenterrepræsentanter i bestyrelsen for at lægge en strategi for morgendagens bestyrelsesmøde. Strategien blev lagt, og så var det tid til grill og bannerproduktion. Rigtig hyggeligt med brændte grillpølser, maling i krydderen og overtrætte jokes.

Torsdag: I dag skulle det hele ske. Det føltes som om, jeg skulle til eksamen! Mødtes med Studenterrådet klokken 08.30 og gik i gang med forberedelserne til dagens demonstration, der startede ved ti-tiden. Efter vi havde fået en kop kaffe og et rundstykke, gik vi i samlet flok til bestyrelsesmøde. Et møde, hvor man tydeligt mærkede, at rektoratet ikke brød sig om, at de studerende ville være med, og at der hvert sekund blitzede kameraer fra diverse medier.
Så var det taletid, der igen fik nervøsiteten til at brede sig i kroppen, men jeg holdt min tale fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Herefter kunne jeg nyde debatten med de andre studerende, undervisere og journalister.
Jeg troede nu, at alt var overstået, men da rektor holdt sin sommertale i Aulaen, skulle jeg erfare anderledes! Hans tale bar præg af, at processen havde været åben, og at alle var enige i bestyrelsen. Jeg var af en anden overbevisning. Derfor rejste jeg mig efter talen og spurgte, om den videre proces ville være mere åben – svaret var, at jeg havde misforstået noget, og i øvrigt var det ikke meningen, at en studerende skulle stille spørgsmål! Meget oprørt over denne bemærkning diskuterede jeg dagen med diverse medarbejdere og journalister efter mødet.
Pyh! En lang og spændende dag var overstået, og jeg kunne igen sove tungt! 

Fredag: Tilbage til livet som studerende med læsegruppemøde og forberedelse til min sidste eksamen. Det lå meget fjernt, og jeg kunne ikke helt abstrahere fra de sidste mange dages begivenheder. Men jeg endte hen på dagen med at få mit fokus rettet mod den kommende eksamen. Endelig en stille dag, hvor jeg kunne hygge med min kæreste og fokusere på min egen lille hverdag.

Weekend: En weekend med eksamensforberedelse, men også med tid til at se fodbold, drikke en øl og råbe højt, når der var mål! Søndag supplerede jeg læsningen med at bage boller og gå tur i Botanisk Have – dejligt med sommer!

Mandag: Åh, så var det igen dagen før dagen! Eksamen i morgen, så jeg var ret nervøs, lige fra jeg vågnede. Forsøgte at få min nervøsitet til at forsvinde med en lille formiddagstur i byen, men det var som om, nervøsiteten havde bidt sig fast! Dagen bar derfor præg af dette og var egentlig ikke særlig rar. Nå, op med hovedet, det skal jo nok gå i morgen.