Universitetshistoriske plakater mm. med på særudstilling i Dansk Plakatmuseum

Originalplakaterne findes i Viggo Jonasens arkiv i AU Universitetshistories samlinger

Blandt det universitetshistoriske materiale fra 1968, som har kunnet findes frem fra de universitetshistoriske gemmer, var de to plakater, som på udstillingen i Dansk Plakatmuseum her ses indrammet sammen.

Plakaterne er også afbildet i den programbog, som er trykt i forbindelse med udstillingen.

Der er tale om et par af Liste Q's - Studenterfrontens - valgplakater fra studenterrådsvalget ved Aarhus Universitet i november 1968.

Museumsinspektør, ph.d. Elsebeth Aasted Schanz bød velkommen. Foto AU Universitetshistorie.
Troels Trier, kendt fra kunstnerkollektivet Røde Mor, holdt åbningstalen. Foto Kirsten A. Nielsen

Alle billeder på denne side er taget ved åbningen af særudstillingen "1968. Plakater fra et oprør".

Åbningen fandt sted fredag den 22. juni 2018.

Udstillingen står året ud.

Ud over de universitetshistoriske plakater på væggen var der udstillet andre former for studenteroprørsmateriale i en montre. Chillum'en øverst oppe stammer dog ikke - i modsætning til montrens øvrige indhold - fra Aarhus Universitets historiske samling. Foto AU Universitetshistorie