Aarhus Universitets segl

Juli 2013

Månedens billede (93)

Om Studenterforeningen i Aarhus

Studenterforeningen i Aarhus blev stiftet 1928 som samlingsstedet for det akademiske liv i tilslutning til Aarhus Universitet og blev kendt for sine mange kultur- og debataftener gennem årene. Man kårede sine æreskunstnere, diskuterede moderne kunst og tematiserede f.eks. "den intellektuelle kvinde" eller "ungt ægteskab", og ikke mindst var der de mindeværdige litteraturaftener, hvor en lang række af de kendteste danske forfattere var på scenen gennem årene.

Allerede fra 1930 brændte Studenterforeningen for et studenterhus, men da et sådant endelig var en realitet, var det ved at være slut med foreningen, som slumrede hen i begyndelsen af 1970'erne.

Studenterforeningen i Aarhus blev ikke - som man måske kunne tro - stiftet af studerende, men af 'ældre' akademikere, der befandt sig i Århus forud for universitetets oprettelse. Foreningen stod klar, da de første studerende meldte sig ved universitetetsundervisningens start i september 1928. Det var ikke helt billigt at blive medlem, men der var stil over arrangementerne.

Om tegningen

Foran Koncertpalæet i Kannikegade ses Victor Albeck, formand for Universitetsundervisningen i Jylland, og visdommens gudinde Athene med visdommens fugl Minerva på slæb, mens storken kommer svævende med Studenterforeningen. Såvel Albeck som Athene ankommer med jordemodertaske.