Aarhus Universitets segl

Begyndelsen til Aarhus Universitet

11. september 1928: Indvielse af Universitetsundervisningen i Jylland

Fra indvielsen af Universitetsundervisningen i Jylland 11. september 1928 i Aarhus tekniske Skole. (Originalfoto i Århus Kommunes Biblioteker, Lokalhistorisk Samling. Ukendt fotograf).

Den 11. september 1928 indviedes Universitetsundervisningen i Jylland. Lærerstillingerne var blevet slået op i Statstidende kort tid forinden, og institutionen havde lejet lokaler i Aarhus tekniske Skole. Det var også der, indvielseshøjtideligheden fandt sted. Tidligere på dagen havde man indviet Marselisborg Studentergaard - en ombygget øjenklinik, som Universitets-Samvirket havde købt og ladet ombygge, så den nu skulle huse 27 mandlige udenbys studerende. Gennem de efterfølgende fem år fandt undervisning sted i Teknisk Skole. Marselisborg Studentergaard fungerede som universitetskollegium frem til 1946.

Ud over Teknisk Skole og Marselisborg Studentergaard kom yderligere to bygninger i Århus til at spille en rolle i byens spæde universitetsliv. Det var Koncertpalæet, hvor Studenterforeningen i Aarhus havde lokaler, og Statsbiblioteket, hvor de studerende tilbragte en del tid over bøgerne.

 

 

11. september 1928: Indvielse af Marselisborg Studentergaard

Studenterlinden skulle vokse og gro til ære for universitetet. (Foto i Århus Kommunes Biblioteker, Lokalhistorisk Samling. Ukendt fotograf).

Indvielsen af Marselisborg Studentergaard og plantningen af en studenterlind i studentergårdens have fandt sted umiddelbart forud for indvielsen af Universitetsundervisningen i Jylland 11. september 1928.


Aarhus Universitets historie