Månedens billede stammer fra rektormiddagen i Vandrehallen ved Aulaen i foråret 1947. Billedet er blevet overdraget af engelskprofessor Torsten Dahls efterkommere, og det er da også Torsten Dahls hustru, Eva Dahl, vi ser yderst til venstre, dernæst formentlig fru Elisabeth Munck, hustru til teologiprofessor Johannes Munck, og rektor Ad. Stender-Petersen. Til højre muligvis Cai Holten, professor ved Det Lægevidenskabelige Fakultet.
Som led i Den Gamle Bys stort anlagte byhistoriske udstilling AARHUS FORTÆLLER indgår i afsnittet efter 1950 et parkkollegieværelse, sådan som dette kunne have set ud i virkelighedens verden, men uden tidsmæssigt at lægge sig fast - hvilket f.eks. fremgår af nutidens skriggrønne post it-blok på skrivebordet og af skrivebordslampen, der ligner noget fra 1950'erne. Vindues- og altandørspartiet samt potteplanter og radiator er i øvrigt en illusion, så at sige, og det samme gælder udsigten.
Flytningen af det universitetshistoriske fjernarkiv fra Helsingforsgade 8 ("Adorno-Bygningen") til Trøjborgvej 82-84 (i de fhv. seminarie-/VIA-bygninger) fandt sted i de sidste dage af marts måned, hvilket betød, at vi ikke kunne nå at omtale begivenheden i aprilnummeret af NYT FRA UNIVERSITETSHISTORIEN, men måtte nøjes med at vise billeder af de endnu tomme lokaler. Dette råder vi bod på nu med et antal fotos fra såvel selve flytningen som dagene derpå.
Tidligere formand for Studenterrådet og i skrivende stund medlem af Aarhus Universitets bestyrelse Sune Koch Rønnow aflagde besøg for om muligt at få afklaret spørgsmålet om, hvilket kompromis der i kølvandet på Studentersamvirkets konkurs i 1991 var blevet indgået mellem rektor og Studenterrådet om fordeling af lokaler i Studenternes Hus, der efter konkursen kort sagt blev overtaget af universitetet.
Læs et 85 år gammelt nummer af bladet Den jydske Akademiker, nemlig det nummer som udkom i maj 1932, og som ikke mindst rettede sig mod årets kommende studenter. På forsiden opfordres disse til at søge til Aarhus og deltage i "den videre Opbygning af det unge jydske Alma Mater Arhusiensis", og inde i bladet fortælles om de studiemuligheder og faglige såvel som politiske foreninger, der prægede studenterlivet anno 1932.
I forbindelse med, at museumstekniker Steffen Christiansen, Antikmuseet, gik på pension i marts 2017, overdrog han til AU Universitetshistorie en absolut særpræget samling af effekter. Hver for sig er effekterne næppe videre interessante, men da det ikke er almindelig kendt, at Aarhus Universitets hovedbygning er opført på en nedlagt losseplads, kan samlingen hævdes trods alt at have en vis universitetshistorisk demonstrationsværdi.