Aarhus Universitets segl

Bæredygtighed i finansverdenen

Lektor Matthew Haigh fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet skal stå i spidsen for verdens første videnskabelige tidsskrift om bæredygtighed i finansverdenen. The Journal of Sustainable Finance & Investment, som tidsskriftet hedder, er et af meget få peer-review-baserede engelsksprogede, videnskabelige tidsskrifter i finanssektoren, der henvender sig til både praktiserende og forskere.
    Matthew Haigh, der er udnævnt som chefredaktør på det nye tidsskrift, er internationalt kendt for sit arbejde inden for områderne bæredygtig finansiering og bæredygtig investering.
   – Magasinets overordnede mål er at fungere som en drivkraft for bæredygtighed og at promovere bæredygtighedsprogrammer både politisk og institutionelt, siger Matthew Haigh.
   – Vi kan kun få succes med det formål, hvis vi er i stand til at få verdens førende forskere inden for fagområderne til at sende deres artikler til tidsskriftet, men jeg er jeg ret sikker på, at det vil lykkes, siger Matthew Haigh.
    Han påpeger, at et af de stærkeste aspekter ved The Journal of Sustainable Finance & Investment er, at det samler praktiserende og teoretikere inden for området:
   – Specielt nu, hvor områderne bæredygtig finansiering og investering er ved at vinde indpas i det globale erhvervsliv, er det vigtigt, at forskning og praksis går hånd i hånd, således, at vi kan skabe de bedste og mest bæredygtige investeringssystemer til morgendagens verden, siger Matthew Haigh.
    Tidsskriftet udkommer fire gange om året.