Aarhus Universitets segl

Laveste frafald nogensinde på Humaniora

Frafaldet på første år af bacheloruddannelser på Humaniora er helt nede på 12 procent. Det er det laveste i al den tid, det er blevet målt.
    For få år siden var frafaldet omkring 30 procent, men efter fakultetets revision af studiestrukturen faldt det til 15-17 procent. Sidste år blev der sat rekord med 14 procent – en rekord, som den seneste årgang af studerende nu har slået, og kun de studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet holder bedre fast.
   – Vi bliver hele tiden bedre til at modtage nye studerende og støtte op om deres studier, lyder prodekan for uddannelser Arne Kjærs forklaring på det lave førsteårs-frafald.
    På kandidatuddannelserne er gennemførelsen inden for normeret tid plus et år gået fra 40 procent i 2008 til hele 64 procent i 2009. Samtidig er frafaldet på hele kandidatuddannelsen reduceret fra 17 til 8 procent.
   – Vi har gennem flere år arbejdet på at få ændret specialekulturen, så de studerende kun bruger det halve år, som er afsat til den afsluttende opgave. Det er lykkedes, ligesom de nye specialekontrakter, som hver enkelt studerende skal indgå om sit specialeforløb, tydeligvis har gjort sit dertil, forklarer Arne Kjær.