Aarhus Universitets segl

Sundhedsforsker modtager formidlingspris

Professor, dr.med. Erling Falk fra Aarhus Universitet har modtaget Marie og August Krogh Prisen for 2010 for sin enestående videnskabelige aktivitet og formidling. Prisen bliver uddelt af Dansk Medicinsk Selskab og er en af de fornemste medicinske priser i Danmark.
    Erling Falk har siden 2001 været professor i eksperimentel cardio-vaskulær patologi ved Klinisk Institut. Han leder Forskningsenheden for Åreforkalkning ved Hjertemedicinsk Afdeling B på Århus Universitetshospital, Skejby. 
    Erling Falk er en af landets mest kendte forskningsformidlere inden for hjerte-kar-sygdomme. Han har bl.a. argumenteret for en opdatering af det traditionelle sundhedstjek i forhold til åreforkalkning, der er den vigtigste årsag til hjerte-kar-sygdomme. Man kan i dag påvise åreforkalkning, længe før den bliver farlig for en patient, og man kan forhindre, at den bliver farlig ved en tidlig medicinsk indsats. Men sundhedstjekket bygger på gamle dogmer, der sjældent fanger åreforkalkningen, førend den er blevet farlig for patienten og meget dyrere at behandle.
    Erling Falk har publiceret omkring 200 artikler i internationale tidsskrifter og sidder i redaktionen på flere tidsskrifter. Han har tidligere modtaget flere større danske og internationale priser for sit videnskabelige arbejde.