Aarhus Universitets segl

Parkkollegierne skal fornyes

Bestyrelsen håber at finde 75 mio. kr. via fonde til ombygning af de 75 år gamle kollegier i Universitetsparken.


Af Hans Plauborg

I 1935 gjorde det ikke noget, at værelserne var små og mørke. Alternativet var måske et fugtigt kælderværelse langt fra universitetet. Men tiden er løbet fra kollegierne i Universitetsparken, og nu forbereder kollegiernes bestyrelse en omfattende ombygning og fornyelse.
– Vi har afholdt en arkitektkonkurrence og har et oplæg liggende fra arkitektfirmaet C.F. Møller, men vi skal ud og finde 75 mio. kroner, før vi kan gå i gang, siger kasserer for kollegiernes bestyrelse Jørgen Dissing.

Gangkollegier med sammenhold

Planen er, at de nuværende ca. 500 værelser skal reduceres til ca. 300 lyse og indbydende værelser og lejligheder på mellem 20 og 39 kvadratmeter. Kollegierne skal bevares som gangkollegier med mellem 12 og 18 værelser på hver gang fordelt på to etager med en bred trappe, der adskiller etagerne. Der skal være køkken på den nederste etage og fællesrum på den øverste. Alle værelser får desuden deres eget minikøkken og bad/toilet.
– Det er vigtigt for os at skabe rammerne for et godt sammenhold på en kollegiegang. Samtidig skal kollegiet selvfølgelig afspejle de behov og ønsker, unge har i dag, siger Jørgen Dissing.

Fondspenge nødvendige
Ombygningen vil koste i nærheden af 135 mio. kroner. Huslejen vil kunne finansiere ca. 60 mio. kroner, og resten skal hentes ind via fonde.
– Det er klart, at fondsmidlerne er knappere end for tre-fire år siden. Men vi har en meget sund økonomi og et godt projekt, så jeg tror bestemt, det nok skal lykkes, siger Jørgen Dissing.